Mama zdravnica v vrtcu predstavila svoj poklic

Otroci vrtca Mala Nedelja so povedali, da bodo odslej pogumno in brez strahu obiskovali zdravnika

Prlekija-on.net, sreda, 15. maj 2019 ob 09:171
Zdravnica v vrtcu Mala Nedelja

Zdravnica v vrtcu Mala Nedelja

V vrtec Mala Nedelja, v skupino otrok 4-6 let, ki domujemo v hotelu, smo v ponedeljek, 13. 5. 2019, povabili mamo zdravnico Jasmino Kolar, dr. med., spec. družinske medicine, da nam je podrobneje  predstavila svoj poklic.

Mama zdravnica nam je predstavila poklic zdravnika tako, da nam je praktično in s pripomočki prikazala, kako poteka zdravniški pregled. Otroci so  se korajžno in brez zadržkov ponudili kot prostovoljci ter se prepustili vlogi pacienta. Zdravnica jim je izmerila krvni tlak, pregledala ušesa  z otoskopom, usta s palčko, poslušala dihanje in bitje srca s stetoskopom in preizkusila reflekse s kladivcem.

Ob koncu nas je presenetila in nam skupaj z reševalcem pokazala še notranjost reševalnega vozila, skozi katerega so se otroci lahko sprehodili in si ga ogledali.

Otroci so zavzeto razlagali in pripovedovali zgodbe, zakaj in kdaj potrebujemo zdravnika in reševalno vozilo ter katera je številka, ko je potrebno poklicati zdravniško pomoč.

Odločili smo se in še isti dan v skupini otrok naredili zdravniški kotiček, ki bo namenjen igri in empatiji vlogi zdravnika ter reševalca.

To je bil dan, ko so se otroci veliko novega naučili in pridobili ogromno pozitivnih izkušenj, ko je potrebno obiskati zdravnika.

Otroci so povedali, da bodo odslej pogumno in brez strahu obiskovali zdravnika.

SIlvija Filipič, vzgojiteljica
Vrtec pri OŠ Mala NedeljaKomentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Najmlajši

Praznično dogajanje za otroke

Ob občinskem prazniku se zabavajo tudi otroci

torek, 30. julij 2019 ob 12:44
Poletje v vrtcu Stročja vas

Poletje v vrtcu Stročja vas

četrtek, 25. julij 2019 ob 16:07
Zaključna prireditev vrtca Stročja vas

Zaključna prireditev vrtca Stročja vas

petek, 21. junij 2019 ob 21:46