Nogometaši pred študenti in člani turističnega društva

V radgonski »Marjanci« je v akciji Radi delamo dobro glasovalo 11.077 kupcev

Prlekija-on.net, sobota, 18. maj 2019 ob 12:04
Akcija Mercatorja Radi delamo dobro

Akcija Mercatorja Radi delamo dobro

Podobno, kot po vsej Sloveniji, kjer je potekala akcija Mercatorja Radi delamo dobro, so tudi v Marketu Marjanca v Gornji Radgoni razglasili rezultate glasovanja in podelili denarne nagrade trem društvom. Na krajši slovesnosti pred trgovino Marjanca, sta župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko in poslovodja "Marjance" Aleš Dokl, nagrade podelila vsem trem društvom, ki so letos bila izbrana za tekmovanje, vsi skupaj pa so v mesecu aprilu zbrali 11.077 glasov. V navzočnosti predstavnikov društev, direktorice iz Mercatorja (MF1), Manice Zupanič in drugih kupcev, so denarne nagrade prejeli, za 3. mesto Turistično društvo Negova - Spodnji Ivanci (prejel: Otmar Filipič), ki je prejelo 2.706 glasov. Za 2. mesto je nagrado prejel Študenstki mladinski klub Klinka (Barbara Kurbus) za 3.207 glasov, prvo mesto pa je pripadlo Športno nogometnemu klubu Radgona (Benjamin Krajnc) s 5.164 glasov. Hkrati je zakoniti zastopnik ŠNK Radgona, Benjamin Krajnc, domačemu županu Rojko izročil majico prvega moštva radgonskega tretjeligaša, kot zahvalo za vsestransko podporo klubu.

Spomnimo; Trgovsko podjetje Mercator je ob svoji 70-letnici delovanja v aprilu izvajal svoj donatorski projekt Radi delamo dobro v 70 krajih po Sloveniji. Z donacijami lokalnim društvom in organizacijam v teh krajih je želel "najboljši sosed" prispevati k boljši kakovost življenja, saj so skupaj podelil 91.000 evrov. Kupci so ves april v izbranih Mercatorjevih trgovinah glasovali za lokalno društvo, ki si najbolj zasluži denarno podporo. In 70 društev z največ glasovi je sedaj, v maju prejelo po 1.000 evrov. Mercator je aprila 2014 prvič izvedel projekt Radi delamo dobro, saj so želeli z donatorskimi sredstvi prispevati k prizadevanjem lokalnih skupnosti in vračati lokalnemu okolju, v katerem deluje. Ob svojem jubileju, 70-letnici poslovanja družbe, pa zo potrošniki v izbranih Mercatorjevih trgovinah, ob nakupu prejeli žeton, ki so ga lahko oddali v posebno skrinjico in tako svoj glas namenili za enega od treh lokalnih društev, ki si po njihovem mnenju zasluži najvišjo donacijo. Po preštetih glasovih so prvouvrščenim društvom namenili po 1.000 evrov, drugouvrščena društva so prejela darilne kartice v vrednosti 200 evrov, tretjeuvrščena pa darilne kartice v vrednosti 100 evrov.

Skupno se je za donacije v okviru projekta Radi delamo dobro potegoval 210 društev, organizacij in zavodov. Projekt je potekal večinoma v Mercatorjevih manjših prodajalnah, po katerih je Mercator tudi najbolj poznan. Vsaka od teh trgovin zaradi svoje povezanosti s krajem predstavljajo najboljšega soseda v najbolj pravem pomenu besede in je najbolj primerna za izvedbo tovrstnega projekta. Mercatorjevi kupci so v okviru akcije Radi delamo dobro v preteklih letih (brez letošnjega) v 300 Mercatorjevih trgovinah oddali več kot tri milijone žetonov, s katerimi so glasovali za skupno 900 lokalnih društev. V preteklih letih so največ glasov krajank in krajanov prejela lokalna gasilska društva, nato vrtci, preostala pa so bila druga lokalna društva, kot so društva invalidov, kulturna in športna društva, taborniki, društva upokojencev in druga. Pozitiven odziv kupcev in lokalnega okolja na Mercatorjevo akcijo Radi delamo dobro v prejšnjih letih je tudi odraz Mercatorjeve dolgoletne povezanosti z lokalnimi skupnostmi in ljudmi ter njegove odgovornosti do kupcev tako pri zagotavljanju trgovske ponudbe kot pri vračanju lokalnemu okolju.



Več v Kultura in izobraževanje