Ob župnišču slavnostno posadili potomko najstarejše trte na svetu

Potomko najstarejše trte na svetu, Žametno črnino ali Modro kavčino so posadili na dan, ko na Razkrižju obhajajo svoj župnijski praznik

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. maj 2019 ob 12:04
Posaditev potomke najstarejše trte na svetu na Razkrižju

Posaditev potomke najstarejše trte na svetu na Razkrižju

Na dan, ko na Razkrižju obhajajo svoj župnijski praznik, so ob župnišču slavnostno posadili potomko najstarejše trte na svetu, Žametno črnino ali Modro kavčino.

Na dogodku so goste nagovorili župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, podžupanja Mestne Občine Maribor mag. Helena Kujundžić Lukaček, razkriški župnik msgr. Franc Režonja, ki je trto tudi blagoslovil, ljutomerska vinska kraljica Martina XIX., Tjaša Kovačič, v imenu delegacije pripadnikov Evropskega reda vitezov vina, Konzulata za Slovenijo, Legature Pomurje je spregovoril prvi legat legature Ignac Rajh. Skrbnik vinske trte je postal Jožef Senčar. Na dogodku so bili prisotni številni gostje, med drugimi tudi predstavnica Zavoda za turizem Maribor-Pohorje Vesna Horvat, predsednik Kasaškega kluba Ljutomer, mag. Janez Slavič, ravnateljica Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje Anica Šimonka in drugi.V kulturnem programu je sodeloval cerkveni pevski zbor Župnije Razkrižje in Marko banda. Dogodek je povezoval Timotej Pukšič.

Po slovesnosti je potekalo prijateljsko druženje v šotoru na župnijskem dvorišču.Več v Kultura in izobraževanje