Drogi sosid dober den

Bučečovski Kajeri znova navdušili

Branko Košti, nedelja, 21. november 2010 ob 21:39
Drogi sosid dober den

Drogi sosid dober den

Prizadevni člani KD Kajer iz Bučečovec so pripravili že drugo odmevno prireditev v letošnjem letu. Junija so izvedli prireditev z naslovom S kajera vün potegjeno, na kateri so predstavili nove folklorne kostime in knjigo Oblačilna in plesna dediščina Murskega polja. V nedeljo, 21. novembra popoldne, so v dvorani vaško gasilskega doma izvedli že deveto prireditev pod naslovom Drogi sosid dober den.

Pripravili so pester program pesmi in plesa, v katerem so poleg domačih pevcev in plesalcev sodelovali še plesalci in pevci FS Leščeček iz Veržeja, Vaški fantje iz Ključarovec, pevke ljudskih pesmi iz Lipovec. Za humor je že po tradiciji poskrbel Marko Kočar, ki je v prleščino prevedel deveto božjo zapoved, "Ne želi si svojega bližnjega žene", ker, kot pravi Marko, Prleki deset zapovedi poznamo, samo ne vemo kaj pomenijo, zato se velikokrat ne ravnamo po njih. Predsednik KD Kajer Zvonko Šijanec je predstavil tudi prvi zemljevid katastrske občine Bučečovci iz leta 1824, katerega so s predstavniki drugih društev iz kraja obesili na zid svojega doma.

Koordinatorka Območja izpostave JS RS za kulturne dejavnosti Mira Rebernik - Žižek je plesalcem FS Kajer podelila Maroltove srebrne in bronaste značke, katere Sklad podeljuje za več kot pet in deset let udejstvovanja v ljubiteljski folklorni dejavnosti. Prireditve se je udeležil tudi župan Občine Križevci Branko Belec, kateremu so se organizatorji zahvalili za najvišje občinsko priznanje - Plaketo in listino Občine Križevci, ki so ga letos prejeli in mu podarli izvod prvega zemljevida KO Bučečovci z željo, da ga izobesi v prostorih občinske uprave.


Več v Družabno