Mladi glasbeniki navdušili s koncertom na prostem

Zasebna glasbena šola Maestro obeležila 10-letnico, nastopili tudi kitaristi iz GŠ Bad Radkersburg

Prlekija-on.net, petek, 24. maj 2019 ob 08:38
Koncert Zasebne glasbene šole Maestro

Koncert Zasebne glasbene šole Maestro

Tudi letos je ob končanju šolskega leta, potekal tradicionalni zaključni nastop solistov, komornih skupin in orkestrov Zasebne glasbene šole (ZGŠ) Maestro iz Gornje Radgone. Tokrat so učenci omenjene šole vse kar so se naučili, že petič predstavili v čudovitem naravnem ambientu, pred cerkvijo sv. Petra, v neposredni bližini svojih prostorov, javni zaključni koncert, s katerim so počastili tudi prvo desetletnico svojega delovanja, pa so poimenovali "Prijateljski koncert - Freundschaftskonzert". In čeprav gre za mlado izobraževalno ustanovo so se vsi prisotni, ki jih je bilo kar veliko, lahko prepričali, da se na šoli dela odlično. Prav vsi nastopajoči učenci, med njimi so bili glasbeniki vseh starosti, od predšolskih otrok do že vrhunskih umetnikov, potrdili da se pripravljajo na počitnice z odličnim znanjem. S tem so še enkrat znova potrdili, da dobro delajo, mladi pa so tudi pokazali, da se lahko veliko nauči, priuči in osvoji skozi leto vestnega delovanja, ob strokovni pomoči učiteljev in mentorjev. In da so v ZGŠ Maestro v šolskem letu 2017/18 bila uspešna je v pozdravnem nagovoru potrdila tudi ravnateljica Melita Vulc, ki je med drugim dejala, da se na šoli ne hvalijo vsak dan, ko pa se "pa se pošteno pohvalimo".

Vulčeva je v svojem nagovoru nanizala uspehe, ki so jih otroci dosegli v iztekajočem se šolskem letu, od ustanovitve pa so učenci omenjene šole nastopili na kar 428 takšnih in drugačnih koncertih, prireditvah in dogodkih. Večinoma sicer v Gornji Radgoni in okolici, a tudi drugje po Sloveniji in tudi v tujini. Ob tem vsak dan prostore svoje šole napolnijo s pridnimi, marljivimi, vztrajnimi in motiviranimi učenci ter odličnimi in zaupanja vrednimi pedagogi. Prag šole je v teh letih prestopilo 230 učencev, na profesionalno pot pa so pospremili osem učencev, v desetih letih pa se je 34 udeležencev z različnih slovenskih in mednarodnih tekmovanj vrnilo z desetimi bronastimi, 18 srebrnimi in šestimi zlatimi priznanji. "V vseh teh letih smo strmeli h kar se da odličnemu odnosu, h kvaliteti, k delavnosti, profesionalnosti, odkritosti, strpnosti, tolerantnosti ter z željo po odprtosti in sodelovanju. Z odličnim mladim homogenim kolektivom, polnim znanja, energije ter volje in želje, svoje glasbeno znanje prenašati na mlade glasbenike, nam je uspelo uresničiti vse naše zastavljenje cilje", je med drugim dejala ravnateljica ZGŠ Maestro Melita Vulc.

Zahvalila se je vsem, ki so kakorkoli pomagali, da je njihova šola postala to kar je danes, med njimi tudi županoma občin Apače, dr. Andreju Stayerju in Svetega Jurija ob Ščavnici, Antonu Slani, ki sta edina izmed županov bila prisotna in sta ravnateljici in članici občinskega sveta radgonske občine Urški Tuš Mauko, pomagala podeliti priznanja najbolj zaslužnim učencem in profesorjem. Letos je posebno priznanje, ki ga šola podeljuje ob koncu šolskega leta, pripadlo Evelin Horvat iz apaške občine, kateri je tako čestital tudi njen župan Steyer. "Z današnjim prijateljskim koncertom smo predstavili našo prehojeno pot. In kot se za vsako obletnico spodobi je prav, da jo proslavimo skupaj s prijatelji in vsemi tistimi, ki so nam na kakršen koli način pomagali. Zato smo se jim zahvalili za pomoč, sodelovanje in podporo. Izredno veseli smo, da so se nam pridružili tudi učenci GŠ Bad Radkersburg, na čelu z ravnateljem Alfredom Ornigom, s katero že vrsto let odlično sodelujemo", je povedala ravnateljica Vulčeva, ki je orisala želje za naslednjih deset let, in sicer želijo ohraniti in nadgrajevati do sedaj razvite vrednote, ter razširiti program, s katerim bi njihova šola pridobila dodatno vrednost. 

Kakorkoli že, tokrat so se na dejansko lepem koncertu na prostem, ki ga je povezoval Dejan Raj, s svojim odličnim muziciranjem, v spremstvu pianistov, solistov in mentorjev: Leje Ropoša, Tadeja Vilarja, Aleksandre Škrilec, Lovra Turina, Martina Rošerja, Melite Vulc, Doris Kres, Doris Šegule, Izidorja Vogrinca, Jaka Srta, Maje Lasbaher, Aneje Šoštarič in Dejana Raja, predstavili: Brin Rues, Pia Zorman, Evelin Horvat, Trio klarinetov (Nino Klemenčič, Kristina Lovrečec, Eva Gradišnik), Žan Belak, Komorna skupina flavt (Nia Šic Tirš, Iva Milin, Eva Kebrič, Darma Ketiš, Nuša Wolf), Kitarski orgester GŠ Bad Radkersburg, Godalni orkester Maestro, Pihalni orkester Maestro in Simfonični orkester Maestro.



Več v Kultura in izobraževanje