Po celodnevnem pestrem dogajanju, Ormož dokončno zbudili s Siddharto

Po celodnevnem dogajanju je sledil vrhunec: večerni open air koncert legendarne Siddharte, nastop pa sta še dodatno popestrili skupini Iskreni Kreteni in Ice on fire

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. maj 2019 ob 13:23
Zbudi se, Ormož 2019

Zbudi se, Ormož 2019

V Ormožu se je v soboto, 25. maja, odvil eden izmed najbolj pričakovanih dogodkov v tem malem prleškem mestu. V Klubu ormoških študentov so zopet zbujali vse Ormožane z zdaj že tradicionalnim dogodkom Zbudi se, Ormož. Dogajanje se je odvijalo že od dopoldanskih ur, ko je v Mestni grabi potekala svečana otvoritev. Nastopila je godba na pihala z mažoretkami, predstavili pa so se tudi otroci iz Vrtca Ormož.

Čez dan so se nato zvrstile številne športne, kulturne in druge dejavnosti, kot so turnir v rokometu na mivki in turnir v tenisu kot letošnja novost. Potekale so športne delavnice za najmlajše v organizaciji Športne šole DADA in delavnice za otroke v organizaciji gRajskega centra za družine Ormož, za ljubitelje plesa ob norih latinskoameriških ritmih pa je bila organizirana zumba pod vodstvom Domna Rotarja.

Posebna točka dneva je bila tudi predstavitev policije, predstavile so se posamezne enote policijske postaje (konjenica, vodniki psov, helikopterska enota). Organizirana je bil nordijska hoja pod okriljem Centra za krepitev zdravja Ormož.

Obiskovalci so se lahko preizkusili v dodgeballu ali nam bolj znani igri med dvema ognjema, ki jo je predstavil Dodgeball klub Pomurje, opravili so lahko tudi zunanji trening s Klubom borilnih veščin Ormož. Kondicijski trener Damjan Rajh pa je poskrbel za vadbo na prostem, ki je bila namenjena vsem generacijam.

Na dnevnem dogajanju so se z dobrodelno noto priključili tudi člani društva GPS, za vse željne ustvarjanja pa je potekala kreativna delavnica 3D tiskanja ˝Od zamisli, do izdelka˝ pod okriljem Marka Jenuša. Na stojnicah so se predstavili Mladi za podnebno pravičnost in Gibanje za Muro in slovenske reke. Za vse zbrane so pripravili tudi okroglo mizo, ki je potekala v prostorih MCO.

Tekom dneva se je bilo možno udeležiti ogleda kleti in degustacije vin v vinski kleti Verus.

Po celodnevnem dogajanju pa je sledil vrhunec: večerni open air koncert legendarne Siddharte, nastop pa sta še dodatno popestrili skupini Iskreni Kreteni in Ice on fire!

Foto: Valerija Novak



Več v Družabno