TD Cven organiziral 9. Pohod po Prlekiji

Izpred Grünta so krenili na pot po tokrat izbrani trasi: Cven, Babinci, Noršinci ter nazaj skozi Šalince, mimo Babincev do Cvena

Prlekija-on.net, torek, 28. maj 2019 ob 08:02
9. Pohod po Prlekiji

9. Pohod po Prlekiji

Leto je okoli in člani Turističnega društva Cven so izpred svojega domovanja na Grüntu organizirali že 9. Pohod po Prlekiji. Po začetnem ogrevanju so pohodniki izpred Grünta krenili na pot po tokrat izbrani trasi: Cven, Babinci, Noršinci do prvega postanka pri Mordovih ribnikih, nazaj pa skozi Šalince z drugim postankom, naprej mimo Babincev do Cvena iz druge strani in postankom pri g. Zemljaku in njegovi bogati zbirki starodobnih dvokoles in traktorjev. Cilj pa seveda na Grüntu.

Na pot v lepem vremenu so se nekateri pognali s kolesi, saj razne tegobe pač ne priporočajo tako dolge pešpoti. Gostje iz Vrhnike pa so se sprehodili po poti tudi svojega prijaznega psa. Dobro organizirani, z obveznimi varnostniki, so varno opravili s traso tudi po prometnih cestah, čeprav je kolono kdaj zaneslo na desno stran cestišča. Kolono pa so vseeno nepredvideno zaustavile zapornice na poti do prvega postanka z okrepčilom pri Mordu. Ocvrte domače ribe s krompirjevo solato zalito s pravim prleškim špricarjem ali čem bolj nedolžnim, je po zahvali gostitelju, udeležencem dalo novih moči, za pot do naslednjega postanka v Šalincih. Napačno navedena hišna številka v načrtu ni motila in kolona je našla pot na dvorišče. Tudi tu se je bilo potrebno »mučiti« s pripravljenimi domačimi prigrizki in pijačo, udeleženci pa so se spomnili še na pravkar minulo obletnico gostiteljice, tudi članico uspešnega TD Cven in ji skupno voščili za jubilej. Tako so bili udeleženci pripravljeni še za zadnji del poti do točke postanka št. 3, to je pri upokojenem g. Zemljaku, ki pa je s svojo zagnanostjo ustvaril zavidanja vredno zbirko starih in skrbno obnovljenih dvokolesnikov in traktorjev. Ko so se načudili potrpežljivosti in natančnosti zbiratelja, so se podali še do končne postaje na domačem Grüntu. Za zaključek je bila postrežena domača kisla žüpa, ki so jo pripravile domače kuharice po starih domačih receptih. Predsednik Janko je kar žarel od ponosa nad uspešno izvedenim pohodom. Drugo leto pa bo že jubilejni 10. pohod.

PRITE ŠE VI, TE PA SMO VSI!!!

Janče Gartner



Več v Družabno