Na letnem koncertu zapeli zbori OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Nastopili so Glasbena ustvarjalnica I in II, Otroški pevski zbor OŠIC, Otroški pevski zbor Cven, Mladinski pevski zbor OŠIC, Učiteljski pevski zbor OŠIC in solisti

Prlekija-on.net, četrtek, 6. junij 2019 ob 10:30
Letni koncert zborov OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Letni koncert zborov OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

V sredo, 5. junija, je OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, v Domu kulture, pripravila Letni koncert zborov OŠ, ki so ga poimenovali Od Slovenije do Afrike, saj so poleg slovenskih ljudskih pesmi in drugih, zapeli tudi številne afriške ljudke pesmi. Na koncertu so nastopili Glasbena ustvarjalnica I in II (mentorja: Martina Kuzma in Vito Žerdin), Otroški pevski zbor OŠIC (zborovodja: Vito Žerdin), Otroški pevski zbor Cven (zborovodkinja: Martina Kuzma) in Mladinski pevski zbor OŠIC (zborovodja: Vito Žerdin).

Zapel je tudi Učiteljski pevski zbor OŠIC (zborovodja: Vito Žerdin), predstavila pa sta se še solista Hana Taškov na klavirju (Glasbena šola Murska Sobota, mentor: Predrag Šantek) in Žiga Dunaj na trobenti (Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, mentor: Simon Novak). Na klavirju sta zbore spremljali Ana Gnezda in Felicita Heric Taškov, na cajonu pa Kruno Karlovčec.

Ob tem je spregovoril ravnatelj OŠ IC Branko Meznarič, ki se je zahvalil vsem nastopajočim za "izvrsten nastop naših mladih pevcev in glasbenikov, ki so s svojim petjem in igranjem, obogatili popoldan poln harmonij in ubranega zvena". Da je zborovsko petje vrhunsko tudi po umetniški plati, se je posebej zahvalil zborovodjema in korepetitorjem "s pomočjo katerih je bil koncert popoln".

Ob koncu je sledila še skupna pesem vseh nastopajočih zborov.



Več v Kultura in izobraževanje