Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer se je predstavila na Glavnem trgu

Letni koncert z naslovom Glasbena šola se predstavi, kjer se sedaj že tradicionalno predstavijo učenci v komornih skupinah, balet in orkestri šole

Prlekija-on.net, petek, 7. junij 2019 ob 08:46
Letni koncert Glasbena šola se predstavi

Letni koncert Glasbena šola se predstavi

Spet je leto naokoli in pred zaključkom šolskega leta je Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer pripravila Letni koncert z naslovom Glasbena šola se predstavi, kjer se sedaj že tradicionalno predstavijo učenci v komornih skupinah, balet in orkestri šole. Koncert je potekal v četrtek, 6. junija na Glavnem trgu v Ljutomeru. Predstavili so se skupina klarinetov (mentor Bojan Zelenjak), godalni kvartet (mentorica Hermina Matjašič), komorna skupina flavt (mentorica Medeja Unuk), komorna skupina pozavn (mentor Simon Kramberger), kitarski orkester (mentorica Mojca Prejac), harmonikarski orkester (mentor Janez Munda), godalni orkester (mentor Samir Azzeh), pihalni orkester (mentor Simon Novak) in balet (mentorica Ana Germ).

Ravnatelj Stanislav Lašič je v uvodu povedal, da so koncert pripravili, kot vsako leto, saj želijo pokazati del svojega dela in aktivnosti, ki jih izvajajo v šoli.

Šola zaključuje še eno uspešno leto, saj so pripravili številne nastope v organizaciji glasbene šole ali v sodelovanju z drugimi, vključno z vsakoletno baletno predstavo, letos »Mali princ«, ki so jo pripravili učenci in njihova mentorica oddelka za balet v sodelovanju s pihalnim orkestrom za več kot dva tisoč gledalcev. Na izvedbo te prireditve so v glasbeni šoli še posebej ponosni.

Prav tako se tudi letos lahko pohvalijo z odličnimi rezultati učencev na državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Kljub večletni prostorski stiski in logističnim težavam, so z rezultati presegli veliko glasbenih šol. Pri tem je potrebno poudariti, da je za uspeh učenca potreben tudi dober učitelj in mentor, za kar je v GŠ Slavka Osterca Ljutomer nedvomno poskrbljeno, saj premorejo zelo dober kader, ki s svojim znanjem in ljubeznijo do glasbe nadaljuje uspešno tradicijo šole. Pomembno vlogo pri tem pa imajo seveda tudi starši, ki svoje otroke vzpodbujajo in jim stojijo ob strani, katerim se je ravnatelj še posebej zahvalil.

Ravnatelj se je zahvalil tudi ustanoviteljici Občini Ljutomer za vso pomoč in sodelovanje, saj je bilo vloženega veliko napora, da bodo v kratkem lahko delovali v dolgo pričakovani prenovljeni stavbi. "Poleg prenovljene stavbe pa si v glasbeni šoli najbolj želimo, da se v šolanje vključi čim več otrok in mladine v instrumentalno, plesno in predšolsko izobraževanje ter jim na tak način nuditi kvalitetno, zdravo in pestro preživljanje časa z glasbo in plesom," še je med drugim povedal ravnatelj.

Skupaj z ravnateljem, sta si koncert ogledala tudi nekdanja ravnateljica glasbene šole Dragica Marovič in podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler.



Več v Kultura in izobraževanje