V Veržeju se je odvijalo jubilejno 30. tradicionalno mednarodno srečanje krvodajalcev Slovenije

Zbralo se je čez 500 krvodajalcev in prostovoljcev Rdečega križa iz Slovenije in Hrvaške ter predstavnikov Oddelka za transfuzijo UKC Maribor

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. junij 2019 ob 11:46
Srečanje krvodajalcev Slovenije v Veržeju

Srečanje krvodajalcev Slovenije v Veržeju

Ob slovenskem in svetovnem dnevu krvodajalcev, so prostovoljci Krajevne organizacije Rdečega križa Veržej s pomočjo RKS Območnega združenja Ljutomer in Občine Veržej, v soboto, 8. junija, organizirali in uspešno izvedli jubilejno 30. tradicionalno mednarodno srečanje krvodajalcev Slovenije, ki se je odvijalo v športno rekreacijskem centru v Veržeju.

Pokrovitelj srečanja je bil Rdeči križ Slovenije, slavnostni govornik pa predsednik RKS Alojz Kovačič. Zbralo se je čez 500 krvodajalcev in prostovoljcev Rdečega križa iz Slovenije in Hrvaške ter predstavnikov Oddelka za transfuzijo UKC Maribor.

S svojo prisotnostjo, dobro voljo in prijetnim druženjem, po tradicionalni proslavi, pošiljajo tudi pomembno sporočilo, da plemenitost in pripravljenost pomagati sočloveku v kakšni koli stiski ne pozna razlik, ovir ali meja. Za večino udeležencev je to nepozaben dan, ko se na slovesen način kot skupini v imenu vseh katerih pomagajo, zahvalijo za njihova plemenita dejanja.

Vsem krvodajalcem, krvodajalkam, prostovoljcem in prostovoljkam in vsem, ki ste jih pri tem dogodku ali kako drugače podprli, se iskreno zahvaljujejo ter se veselijo naslednjih prijetnih druženj z vami.



Več v Kultura in izobraževanje