Znova smrt motorista na naših cestah

V Pesniškem dvoru (pred rondojem Pesnica), se je zgodila prometna nesreča v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa, ki je na kraju umrl

Prlekija-on.net, torek, 11. junij 2019 ob 07:321
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Iz PU Maribor so sporočili, da je bil v torek, 11. junija, ob 6.20 uri OKC PU Maribor obveščen, da se je na regionalni cesti v Pesniškem dvoru (pred rondojem Pesnica), zgodila prometna nesreča v kateri je udeležen voznik motornega kolesa.

Ogled bodo opravili policisti PPP Maribor, ki so do sedaj ugotovili, da je v nesreči udeležen sam voznik motornega kolesa, ki je na kraju umrl.

Ugotovljeno je bilo, da je bil voznik motornega kolesa 50-letni državljan Slovenije, ki je okoli 23. ure vozil iz smeri Lenarta proti Mariboru. Izven naselja Pesniški dvor, kjer poteka vozišče regionalne ceste v ostrem desnem nepreglednem ovinku, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, ter svojim vozniškim sposobnostim, tako, da bi ves čas obvladoval vozilo, ki ga je vozil. Posledica tega je bila, da je v začetku ovinka z vozilom zapeljal v levo, preko nasprotnega smernega vozišča in naprej v levo na travnato nabrežino, nakar je na travnatem zemljišču padel. Po prevračanju je obležal na kraju, kjer je tudi umrl.

V nesreči je nastala premoženjska škoda za okoli 5.000 evrov.

O zadevi bodo policisti s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo.



Več v Črna kronika