Predstavili vina tekmovanja Sommelier Selection 2019

Pokušnja vin je bila pospremljena z izbranimi jedmi, predvsem s prekmursko in prleško gibanico ter šparglji

Prlekija-on.net, torek, 11. junij 2019 ob 09:53
Pokušnja vin Sommelier Selection 2019

Pokušnja vin Sommelier Selection 2019

V petek, 7. junija, je v Murski Soboti potekala predstavitev vin tekmovanja Sommelier Selection 2019. Predstavitve vin, ki so prepričala zahtevno komisijo vinskih svetovalcev letošnje Sommelierske selekcije in so opremljena z ustrezno nalepko je bila pospremljena z izbranimi jedmi, predvsem s prekmursko in prleško gibanico ter šparglji. Za okusne jedi so poskrbeli v gostinskem lokalu Expano food & drink, ki obratuje tik ob Soboškim jezeru.

Sommelieska selekcija je akcija, ki jo z namenom osveščanja o kakovostnem druženju jedi in vin ter o zdravem prehranjevanju že od leta 2004 organizira Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino. Na predstavitvi v Prekmurju so ljubitelji izbranih okusov lahko poskusili vina Vinogradništva družine Kos, Vina Škerget, Vina Krampač, Puklavec Family Wines in vinogradništva Pravino Čurin Prapotnik.

Pokušnja vin in kulinaričnih dobrot je bila za vse obiskovalce popolnoma brezplačna. Mnogi gosti so uživali v sommeliersko preverjenih kombinacijah okusov ter pridobili nova znanja o spajanju vina in jedi. Predstavitev je krasilo lepo vreme in izjemen ambient in okolica paviljona Expano, ki je našel svojo novo lokacijo v Murski Soboti, po tem, ko je Slovenijo predstavljal na Expo v Italijanskem Milanu. Vse podrobnosti o Sommelier Selection preberite na www.sommelier.si.



Več v Družabno