Zagorelo na deponiji avtomobilskih pnevmatik

Ponoči je zagorelo na deponiji avtomobilskih pnevmatik v Rušah, že v četrtek zvečer pa v podjetju za predelavo izolacijskih materialov pri Cerknici

Prlekija-on.net, petek, 14. junij 2019 ob 07:521
Požar v Rušah, foto: PGD Bistrica ob Dravi

Požar v Rušah, foto: PGD Bistrica ob Dravi

V petek zjutraj, ob 4.35, je zagorelo na Bezeni v Rušah na deponiji avtomobilskih pnevmatik, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Požar gasijo gasilci PGD Bistrica ob Dravi, Smolnik, Ruše, Lovrenc na Pohorju, Selnica ob Dravi in Slemen, požar pa je že pod popolno kontrolo gasilcev.

"Zgodaj zjutraj so nas zbudili pozivniki, požar na Bezeni. Vse občane preventivno prosimo, da zaradi morebitnih nevarnih snovi v zraku danes zapirajo okna in ugasnejo klimatske naprave, ter tako preprečijo vdor nevarnih snovi v stanovanja, saj so lahko škodljiva za zdravje. Je pa požar že pod popolno kontrolo gasilcev," so zapisali na Facebooku PGD Bistrica ob Dravi.

PGD Ruše pa so ob tem zapisali: "OBVESTILO! Zaradi požara v Rušah v bližini tovarne, obveščamo, da preventivno zaprejo okna in vrata ter s tem preprečijo morebiten vdih dima in ostalih snovi".

Na deponiji odloženih približno 15.000 ton nenevarnih odpadkov

Iz PU Maribor so sporočili, da so bili okoli 4.30 ure obveščeni o požaru v podjetju na območju Ruš, kjer je odloženih približno 15.000 ton nenevarnih odpadkov. Policisti so do sedaj ugotovili, da je zgorelo približno 40 ton površinskih nenevarnih odpadkov, na območju v velikosti 20 x 30 m. V dopoldanskem času bodo opravili ogled in dodatno zbiranje obvestil, s katerim bodo poskušali ugotoviti vzrok in druge okoliščine požara. Po dosedanjih ocenah premoženjska škoda ni nastala, prav tako pa ni bil nihče poškodovan.

Zgodaj zjutraj so nas zbudili pozivniki, požar na Bezeni. Vse občane preventivno prosimo, da zaradi morebitnih nevarnih...

Objavil/a PGD Bistrica ob Dravi dne Četrtek, 13. junij 2019

 

Zagorelo v podjetju za predelavo izolacijskih materialov

Že v ćetrtek zvežer, okoli 20.15, pa je zagorelo v podjetju za predelavo izolacijskih materialov Fragmat v industrijski coni Podskrajnik pri Cerknici, kjer je nastal velik oblak dima, zato so na območju v petek zaprli tri šole in dva vrtca. Pristojni pravijo, da nevarnosti za zdravje prebivalcev ni, pozivajo pa okoliške prebivalce, naj zaprejo okna in se po nepotrebnem ne zadržujejo zunaj.

Iz PGD Rakek so sporočili, da je med drugim gorel stiropor oz. polistiren. Domačini so ob tem povedali, da je bilo na začetku slišati več zaporednih eksplozij.

Požar proizvodnih prostorov podjetja Fragmat (proizvodnja stiropora; polietilen, aceton...) nova industrijska cona Podskrajnik II. (pri Rakeku), občina Cerknica. (Video, 20:21) 21:20 (požar že delno omejen) hvala vsem intervencijskim ekipam POZOR! ZAPRITE OKNA IN VRATA STANOVANJ IN HIŠ ter OSTANITE V ZAPRTIH PROSTORIH (še posebej V BLIŽINI POŽARA IN SMERI DIMA; Rakek, Podskrajnik, Zelše, Cerknica, Begunje, Rakitna... Notranjska, Dolenjska, Obljubljanska) Notranjski park e-občina Cerknica 20:21 - 21:30 NE OVIRAJTE INTERVENTNIH VOZIL. UMAKNITE SE IZ GLAVNE CESTE CERKNICA - PODSKRAJNIK - RAKEK - UNEC in BLIŽNJE OKOLICE INDUSTRIJSKE CONE. MOŽNOST EKSPLOZIJ IN SPROŠČANJA STRUPOV!!! Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje Žurnal24 24ur.com RTVSLO Slovenska tiskovna agencija STA Radio Krka Mestna občina Ljubljana Trebnje MojaObčina.si Občina Velike Lašče Občina Grosuplje Moje Bloke Občina Sodražica Občina Škofljica Marjan Šarec Vlada Republike Slovenije ...

Objavil/a Cerknica.info dne Četrtek, 13. junij 2019

 

Dve leti od velikega požara v Ljutomeru

Prav te dni je minilo dve leti od velikega požara v Ljutomeru, kjer je ogenj zajel stavbo v kateri so bile odpadne sveče, plastika in parafin v velikosti 80 x 25 metrov in jo popolnoma uničil. V tistem letu je sicer gorelo več podobnih industrijskih obratov po Sloveniji, najbolj znana sta Kemis in Ekosistemi. Večjim požarom pa smo bili priča tudi že letos, ko je dvakrat zagorelo v Lenartu ter tudi čez mejo v bližini naših krajev, v Totovcu v Medžimurju.



Več v Črna kronika