Odprli poletno sezono DOSOR-jeve vetrnice z Nušo Derenda

Nekoliko deževen dan je minil izjemno pestro in zanimivo, saj je ob vrhuncu popoldneva nastopila popularna slovenska pevka Nuša Derenda

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. junij 2019 ob 23:09
DOSOR-jeva vetrnica z Nušo Derenda

DOSOR-jeva vetrnica z Nušo Derenda

V DOSOR-ju so v ponedeljek, 17. junija, pripravili popoldansko srečanje s svojci. Bogat glasbeni in humoristični program je navdušil vse prisotne, še posebej popularne popevke Nuše Derende. Srečanje s svojci se je pričelo zgodaj popoldan, ko so DOSOR-jevi sodelavci pripravili program zanimivih iger v okviru prepoznavnega projekta Igrajmo se skupaj. Gre namreč za medgeneracijski prenos znanj igranja iger, ki so se jih stanovalci DOSOR-ja igrali v njihovi mladosti. Igre, kot so izdelava pup, ladjic ter razne izštevanke, stanovalci prenašajo na otroke v vrtcih in osnovnih šolah.

Kot prva sta na odru nastopila znana prekmurska humorista Ko zori bezeg in dodobra nasmejala občinstvo. Sicer nekoliko deževen dan je minil izjemno pestro in zanimivo, saj je ob vrhuncu popoldneva nastopila popularna slovenska pevka Nuša Derenda. Znane popevke kot so Poletna noč, Čez dvajset let, New York New York so zapeli tudi DOSOR-jevi sodelavci in stanovalci. Obiskovalce je navdušila tudi preprostost Nuše, ki je večino nastopa preživela kar med stanovalci in svojci.

O DOSOR-jevi vetrnici

Z namenom popestritve letošnjega poletja tako stanovalcem kot tudi vsem ljubiteljem glasbe in humorja je DOSOR pripravil sklop poletnih dogodkov pod naslovom DOSOR-jeva vetrnica. Dogajanje na novem DOSOR-jevem poletnem odru bo vključevalo glasbene, humorne, plesne in filmske večere, pogumni pa se bodo imeli priložnost preizkusiti tudi v zabavnih karaokah. Stanovalci, ki zaradi svojih omejitev težko zapustijo svoje sobe, bodo dogajanje spremljali kar iz svojih balkončkov in prav tako uživali.

Pestro obarvano dogajanje ob ponedeljkovih poletnih večerih vsako leto pritegne številne obiskovalce iz Radencev in okolice in napolni Dosorjevo teraso. Poleg kakovostne oskrbe je starejšim tako omogočen dostop do atraktivnega zabavnega dogajanja ter druženje s številnimi prijatelji ter prostovoljci. Na posameznem dogodku se zbere čez 200 obiskovalcev. Vstop je prost, zato vabljeni vsi, ki si želite glasbeno in humorno obarvati vaše poletje.

Dogodki bodo potekali na Dosorjevi terasi, v primeru slabega vremena pa bodo organizirani v notranjih prostorih.

 



Več v Družabno