Starostniki pri predsedniku Borutu Pahorju

Stanovalci DSO Gornja Radgona obiskali predsedniško palačo

Prlekija-on.net, torek, 18. junij 2019 ob 08:56
Starostniki na obisku pri predsedniku

Starostniki na obisku pri predsedniku

Prav na državni praznik ob dnevu Primoža Trubarja (menda je bil rojen 8.6.1509), najpomembnejše osebnosti v razvijanju temeljev za oblikovanje slovenskega naroda, so se stanovalci Doma starejših občanov (DSO) Gornja Radgona odzvali povabilu predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja in si ogledali predsedniško palačo v Ljubljani. Pridružilo se jim je nekaj njihovih svojcev ter tudi zaposlenih v domu. Bil je to pravzaprav predsednikov "dolg", saj je na praznovanju 10. obletnice DSO Gornja Radgona, 25. maja lani, ob svojem nagovoru povabil stanovalce radgonskega doma, na obisk v Ljubljano. Priložnost se je ponudila prav ob sobotnem državnem prazniku, ko je Urad predsednika Republike Slovenije pripravil dan odprtih vrat. Ob kulturnem programu učencev OŠ Šempas, je potekala slovesnost vročitve posebnega priznanja »Jabolko navdiha«, ki ga je prejela ekipa študentov Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani. Bili so namreč absolutni zmagovalci tekmovanja »Design/Build/Fly« v Združenih državah Amerike. Skupina študentov z nazivom »Edvard Rusjan Team« je razvila najboljše brezpilotno letalo z vorteksi na svetu. Z letalom »Pretty boy« so premagali vso svetovno univerzitetno elito na tem tekmovanju in so si torej to priznanje tudi zaslužili.

Udeleženci obiska predsedniške palače so se iz Gornje Radgone odpeljali z avtobusom že v jutranjih urah. "Predstavniki Urada predsednika RS so jih prijazno sprejeli in odpeljali na prireditveni prostor. Po nagovoru predsednika Boruta Pahorja in prisrčnem programu ter podelitvi posebnega priznanja, je sledilo fotografiranje s predsednikom RS. Prijazna gospa Karmen nas je nato popeljala po predsedniški palači, da smo si lahko ogledali prostore ter razstavljena darila, ki jih je predsednik prejel ob državniških obiskih. Posebno čast pa nam je g. Pahor s soprogo izkazal, ko nas je sprejel v njegovi pisarni. Povabil je Brino, eno od mlajših deklic iz naše skupine, da sede na njegov pisarniški stol in se pošalil, da je sedaj ona predsednica. Nato se je rokoval z našim direktorjem, mag. Marjanom Žula in ta se mu je seveda zahvalil za povabilo na obisk in izrazil upanje, da se kmalu zopet srečamo. Po končanem ogledu prostorov smo se vrnili v prireditveno dvorano, kje smo se osvežili s sladoledom, ki so ga za nas pripravili uslužbenci Urada predsednika RS", nam je prijetne vtise iz prestolnice in predsedniške palače, prenesla strokovna vodja DSO Gornja Radgona Eva Žula, ki je dodala, da so se malce utrujeni, vendar dobre volje in prijetno razpoloženi, v popoldanskih urah vračali nazaj proti Gornji Radgoni.

"Bilo je res enkratno doživetje za večino od nas, ki smo si ogledali predsedniško palačo in bili kratek čas v družbi s predsednikom naše države, Borutom Pahorjem", nam je povedal eden od udeležencev zanimivega izleta. Zagotovo pa bo dogodek ostal v lepem in trajnem spominu vseh potnikov v prestolnico in v goste predsedniku, kar ni vsakomur ponujeno.



Več v Kultura in izobraževanje