Sredi dneva, popoldne ter zvečer možne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in točo

Za del Prlekije je izdana najvišja stopnja nevarnosti, ki predvideva veliko verjetnost nastanka močnih neurij

Prlekija-on.net, sobota, 22. junij 2019 ob 10:48
Možne so močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in točo

Možne so močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in točo

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso), bo v soboto spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Možne bodo tudi močnejše nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C. Arso je izdal tudi opozorilo, da so predvsem sredi dneva, popoldne ter zvečer možne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in točo.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo na zahodu. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo občasno še krajevne padavine, deloma nevihte. Ponekod bo prehodno zapihal severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 23 do 26 °C.

Za del Prlekije izdana najvišja stopnja nevarnosti

Na Neurje.si so medtem za del Prlekije izdali najvišjo, 3. stopnjo nevarnosti, ki predvideva veliko verjetnost nastanka močnih neurij. "Danes tekom dneva bodo izpolnjeni vsi osnovni pogoji za nastanek močnejših neviht, ki lahko ponekod ustvarijo debelo točo, močne sunke nevihtnega piša ter silovite nalive. Najvišja, 3. stopnja nevarnosti je izdana za del notranjosti Hrvaške in skrajni vzhod Slovenije, kjer bo največjo nevarnost predstavljala debela toča, 2. stopnja nevarnosti pa velja za ostale dele Slovenije, kjer so prav tako možne močnejše nevihte z intenzivnimi nalivi, sunki vetra in lokalno debelejšo točo," so zapisali.

Prognoza neviht
Prognoza neviht, vir: neurje.si


Več v Narava