Z misterioznim Claptonom se je pričela elektronska pustolovščina v Rogozi

Na prvem večeru največje elektronske pustolovščine v Sloveniji so se v Stellar Areni in na Undetected odru zvrstili domači in tuji DJ-ji, z misterioznim mojstrom house glasbe Claptonom na čelu

Prlekija-on.net, sobota, 22. junij 2019 ob 11:07
StellarBeat Music Festival 2019

StellarBeat Music Festival 2019

StellarBeat Music Festival je ob akumulacijskem jezeru v Rogozi odprl portal, skozi katerega so pustolovci stopili daleč onkraj meja poznanega. Na prvem večeru največje elektronske pustolovščine v Sloveniji so se v Stellar Areni in na Undetected odru zvrstili domači in tuji DJ-ji, z misterioznim mojstrom house glasbe Claptonom na čelu. S tem so odprli tretjo izvedbo festivala elektronske glasbe, obiskovalci pa so dodobra zapolnili zvezdno areno.

V petek, 21. junija, se je karavana elektronske glasbene scene ponovno ustavila pri akumulacijskem jezeru v Rogozi, kjer se je odprl portal, skozi katerega so vstopili vsi navdušeni pustolovci. Tretje leto zapored se je le streljaj iz Maribora pričel elektronski glasbeni festival StellarBeat, ki ponuja kvalitetno glasbo več kot 50 DJ-ev na kar štirih odrih, z do sedaj največjo produkcijo in prav posebnim glasbeno-vizualnim spektaklom. Pred več tisoč glavo množico je v petek v Stellar Areni nastopil eden izmed največjih imen na svetovni sceni house glasbe, skrivnosten in mističen Claptone, ki je s svojimi globokimi in očarljivimi house ritmi pustolovce poslal v ekstazo. Na odru so se mu pridružili še slovenski veljaki elektronske glasbe, vedno izjemen Mike Vale, Afekt Music, Glia, Teodor G. In Rudeey.

Prvi večer Undetected odra s svetovno znano Fernando Martins

Po lanskem otvoritvenem uspehu Undetected odra, se je ta za letošnjo edicijo programsko močno okrepil in tudi letos postregel s tršimi ritmi in temnejšimi zvoki. Na otvoritvenem večeru se je predstavila Fernanda Martins, eno največjih ženskih imen na svetovni techno sceni, na odru so se ji pridružili še Katarza, DVID, Stanny Abram, Damir Hoffman ter Sara Popovic.

Ko se je sonce že dodobra prebudilo, se glasbeno potovanje še ni zaključilo, temveč le nadaljevalo na AFTER odru, ki predstavlja eno izmed letošnjih novosti. Vse do 9. ure zjutraj je zbrane navduševal Šmon. Zabava pa se bo nato na drugi festivalski dan, kot tudi v nedeljo, 23. junija, nadaljevala že ob 12. uri na Stellar plaži, kjer bo poleg glasbe poskrbljeno tudi za športne aktivnosti.

Pred nami še dva festivalska dneva in večera

Po uspešnem prvem dnevu festivala vse pustolovce čakata še dva dneva polna dobre glasbe in vizualnih presežkov. Že danes bosta nastopila mojstra hitov Mahmut Orhan in hipnotični Burak Yeter, na Undetected odru pa izjemen Mladen Tomic. Na finalno večer pa globalni superzvezdnik Robin Schulz v Stellar Areno prinaša svoj glasbeno-vizualni spektakel s katerim navdušuje množice po celem svetu.

Brezplačen prevoz iz Maribora v Rogozo, vstopnice še na voljo

Organiziran je brezplačen avtobusni prevoz od Maribora do samega vhoda na festival. Spored in postaje najdete na www.stellarbeat.si.

Vstopnice so na voljo na spletni strani www.olaii.com, vseh bencinskih servisih OMV po Sloveniji, Trafikah 3DVA ter na samem vhodu na festival.

Festival se bo odvil v vsakem vremenu, za primer dežja so postavljeni beduinski šotori, ki sprejmejo več tisoč ljudi.

Več informacij o festivalu lahko najdete na uradni spletni strani www.stellarbeat.si ali na družbenih omrežjih Facebook (@StellarBeatMusicFestival) in Instagram @stellarbeatmusicfestival.

Foto: Kalany Creative in Ivan Rebić