Na Jeruzalemu pričakali prvi poletni sončni vzhod

Vse zbrane, ki jih je bilo okrog 60, je tik pred sončnim vzhodom nagovoril predsednik Športne zveze Ljutomer, Miroslav Rauter

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. junij 2019 ob 10:10
Prvi poletni sončni vzhod na Jeruzalemu

Prvi poletni sončni vzhod na Jeruzalemu

V petek, 21. junija, so ob 5:04 na Jeruzalemu pričakali prvi poletni sončni vzhod. Nekateri so se na Jeruzalem odpravili s kolesi ali peš, nekateri so tekli, nekateri pa so se na vrh hriba pripeljali z avti.

Vse zbrane, ki jih je bilo okrog 60, je tik pred sončnim vzhodom nagovoril predsednik Športne zveze Ljutomer, Miroslav Rauter. Hip za tem so se vsi ozrli proti vzhodu, kjer se je, kljub nekaj oblakov, videlo vzhajajoče sonce.

Sledilo je skupinsko fotografiranje nato pa so se udeleženci razgibali s Taiji vajami, ki so jih pripravili in vodili člani društva RTRK Ljutomer s Selmo Franov na čelu. Tako se je poletje 2019 pričelo športno aktivno.

Na dogodku ni manjkal niti harmonikar, ki je še dodatno popestril dogajanje. Pridne gospodinje so prinesle domače pecivo, poskrbljeno pa je bilo tudi za aperitiv.

Hvala vsem, ki ste žrtvovali nekaj ur spanca za res prekrasen razgled z Jeruzalema. Čestitke vsem kolesarjem, tekačem in pohodnikom, ki ste prikolesarili, pritekli ali prišli peš.

Dogodek je potekal v organizaciji Športne zveze Ljutomer in MTB Prlekija.



Več v Družabno