Alfi Nipič na 10-letnici Maximusa v Gornji Radgoni

Ob jubileju ni manjkalo glasbe, zabave, daril, praznične torte, prisotne pa je zabaval tudi čarodej

Prlekija-on.net, torek, 25. junij 2019 ob 12:35
10 let Maximusa v Gornji Radgoni

10 let Maximusa v Gornji Radgoni

Medtem, ko je še pred dobrim mesecem, zaradi težav s slinavko, ležal na UKC Maribor, se je eden največjih slovenskih pevcev narodnozabavne glasbe vseh časov, Alfi Nipič, znova znašel na odru. Nekdanji pevec legendarnih Avsenikov, 74-letni Mariborčan, je namreč kot osrednji gost nastopil na slovesnosti ob 10-letnici Trgovskega središča Maximus v Gornji Radgoni. Minilo je torej prvo desetletje od odprtja Maximusa, ki je zrasel tik nad reko Muro, ob mostu s sosednjo Avstrijo, kjer je nekoč stala klavnica in predelovalnica mesnih izdelkov MIR - Mesna industrija Radgona. Praznovanje desetletnice je deset lastnikov ali najemnikov različnih lokalov v skupni stavbi, popestrilo z omenjenim nastopom Alfija Nipiča in njegovih muzikantov, ki je na praznovanje privabil številne obiskovalce iz Slovenije in tudi z druge strani Mure.

Za zabavo zlasti najmlajših, za katere so pripravili posebne delavnice, je poskrbel tudi čarodej Sebastjan, razrezali so torto velikanko, kolo sreče je mnogim obiskovalcem prineslo lepe nagrade, kolo iz nagradne igre "S Ponyem v Maximus", pa si je odpeljal Dejan Mulec z Janževega Vrha. Ob tem so poslovalnice in obrati, ki delujejo v Maximusu pripravile številne akcije in popuste pri nakupih njihovih izdelkov oziroma prodajnih artiklov. Enako je bilo tudi v Mesnem centru Ave, kjer je Panvitine dobrote promoviral znani radgonski mesar Marjan Kralj, ki se ga starejši Radgončani spominjamo, kot mesarja in poslovodje mesnice na vogalu Partizanske in Panonske ulice, kjer je sedaj Cvetličarna Darje Toplak. Da je prireditev povsem uspela je gotovo pripomoglo tudi lepo vreme...

Foto: Ludvik KrambergerKomentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Družabno