Svečano vstopili v praznovanje 13. občinskega praznika Občine Sveti Tomaž

Z županom na čelu, so se člani vseh društev in klubov, ki delujejo v občini pri Svetem Tomažu od šole preko centra Svetega Tomaža odpravili v prireditveni šotor

Ivan Trunk, petek, 28. junij 2019 ob 19:56
13. občinski praznik Občine Sveti Tomaž

13. občinski praznik Občine Sveti Tomaž

V petek, 21. junija, je Občina Sveti Tomaž organizirala svečani vstop ob praznovanju 13. občinskega praznika. Župan Mirko Cvetko, občinska uprava, občinski svetniki, farni župnik Tomislav Roškarič in člani vseh društev in klubov, ki delujejo v občini pri Svetem Tomažu so se ob 19:30 uri zbrali pred Osnovno šolo in se postavili v ešalon ter se preko centra Svetega Tomaža odpravili v prireditveni šotor.

Na začetku povorke je bila Godba občine Dornava, ki je ob igranju koračnic spremljala povorko in igranju himne pred začetkom svečanosti. Ko so prispeli v prireditveni šotor je bila svečana predaja občinskega grba in občinske zastave županu, nato pa je sledil pozdrav in nagovor župana. V govoru je župan govoril o napredku in razvoju Občine Sveti Tomaž od ustanovitve pa do danes. Po govoru je župan podelil še zahvale posameznikom, društvom in klubom, ki jih podeli vsako leto.

V kulturnem programu se je na kitari predstavila Meta Ivanuša, program pa sta povezovala Blanka Kosi Raušl in David Vrbančič. Po končanem uradnem delu je sledil pozdrav in odhod praporjev.

Za zabavo po končanem uradnem delu je poskrbel domač ansambel Pivski bratje, za pogostitev s hrano, pijačo in srečelov pa so to leto poskrbeli gasilci iz PGD Trnovci.



Več v Družabno