Hudi maček v petek na obisku v Ormožu

V sodelovanju z Občino Ormož in GPS-om bo Grossmannov festival letos prvič potekal tudi v Ormožu

Prlekija-on.net, petek, 19. julij 2019 ob 08:45
Grossmannov festival fantastičnega filma in vina

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina

Po četrtkovi premieri Prekletstva Valburge in javnim pogovorom s Samom Firstenbergom prihaja na vrsto še druga častna gostja Christina Lindberg. Ob 20ih si boste v Kinu Kulturni dom lahko ogledali dokumentarec Christina Lindberg: The Original Eyepatch Wearing Butt Kicking Movie Babe, ki v dobri uri razloži, zakaj je ravno ta igralka muza slavnega režiserja Quentina Tarantina. Dokumentarcu sledi javni pogovor s Christino, ob 22ih pa bo na ogled še film, s katerim je zaslovela - Triler - krut film iz leta 1973.

V sodelovanju z Občino Ormož in GPS-om bo Grossmannov festival letos prvič potekal tudi v Ormožu. Ob 18ih bo v Unterhundu na sporedu 15 kratkih filmov iz tekmovalnega programa, projekcije se nato nadaljujejo na Kerenčičevem trgu ob 21ih z Ameriškim ninjo, filmu sledi pogovor s Samom Firstenbergom. Nato bo Ormož videl še Poslednjega Srba na Hrvaškem, tudi na tej projekciji bo prisoten režiser Predrag Ličina.

V Ljutomeru ne zamudite Gore bogov, španske satirične grozljivke iz tekmovalnega programa, ki bo predvajana ob 18ih v Kinu Kulturni domu. Tam vas jutri čakata še danski triler Rezalna glava in znanstvenofantastični triler Spake, za najmlajše pa ob 12ih sinhronizirana danska risanka Neverjetna zgodba o velikanski hruški.

Na Glavnem trgu bo ob 21ih ruski komični triler Umri že enkrat z gostom Kirillom Sokolovom, ob 23ih pa znanstvenofantastična komična akcijska grozljivka Spopad mutantov. Kranerjeva klet vabi na Kategorijo III: zamolčana zgodba hongkonškega filma eksplotacije ob 16ih, ob 18ih pa na drugi blok Slakovega hudega mačka.

V Kinu na prostem Mestna hiša ob 21ih za glasbene navdušence dokumentarec Allinovi, ob 22:30 pa Aquarius Visionarius z gostoma Dejanom Ognjanovićem in Claudiom Lattanzijem.

V spremljevalnem programu pa še marsikaj, od subkulturne tržnice in penin Slovenije do Šaht in Odpisanih.



Več v Glasba in film