Društvo Oldtimer Stara Gora je gostilo petnajsto srečanje starodobnih vozil

Potepali so se po pesniški dolini in deželi lüka

Branko Košti, ponedeljek, 22. julij 2019 ob 23:08
15. Srečanje starodobnih vozil

15. Srečanje starodobnih vozil

Sto petinsedemdeset ljubiteljev starodobnih vozil se je s 121-timi vozili na dveh, treh ali štirih kolesih, v soboto, 20. julija, pripeljalo na 15. Srečanje starodobnih vozil pri etnološkem tehničnem muzeju v Bolehnečicih. Kot že štirinajst let zapored, je domače društvo Oldtimer za svoje člane in goste, tudi petnajstič pripravilo pester celodnevni program.

Po uvodnih formalnostih, so bili vsi udeleženci deležni bogatega zajtrka, kateremu so sledile priprave za start krožne vožnje. Pred odhodom iz Bolehnečic, je prijeten dan, srečno vožnjo in užitke v vožnji po naši lepi pokrajini, zaželel predsednik društva Oldtimer Alojz Slekovec.

Prvo postajališče je bilo v sosednji občini, pri lovskem domu v Juršincih, kjer so jih pogostili prijatelji iz društva Johan Janez Puh Juršinci. Pot so nadaljevali po pesniški dolini v Muretince, vas v občini Gorišnica, kjer jih je v gradu - dvorcu sprejel Janez Golc, plemeniti Jakob Breuner Markovski, dvanajsti ptujski princ karnevala 2011 in predsednik kulturnega društva Baron iz Prvencev, katero domuje v gradu Muretinci, ki je v lasti križniškega reda. V gradu, ki ga je društvo Baron brezplačno najelo, želijo razvijati različne, s srednjeveškim življenjem povezane dejavnosti. 

Zadnja postaja njihovega tokratnega potepanja po Lükariji je bila Dornava, točneje tamkajšnji baročni dvorec, kjer so jih pričakali Vitezi Pesničarji, člani tamkajšnjega društva za ohranjanje naravne, kulturne in tehnične dediščine. Pestro zgodovino tamkajšnjega baročnega bisera, katerega prva omemba sega v leto 1435, jim je predstavil Mirko Cigula, sedanji skrbnik dvorca.

Sledil je povratek v Bolehnečice in druženje s pogostitvijo, vsi udeleženci pa so prejeli tudi spominske pokale.