Na prostem so se predstavila društva, zavodi in podjetja

V sklopu 63. občinskega praznika Občine Ljutomer so popoldan na Glavnem trgu pripravili prireditev Občina na prostem, kjer se je predstavilo 64 društev in 24 zavodov, podjetij in ustanov

Prlekija-on.net, četrtek, 1. avgust 2019 ob 09:341
Občina na prostem

Občina na prostem

V sredo, 31. julija, je v sklopu 63. občinskega praznika Občine Ljutomer, potekal Dan druženja, v okviru katerega so popoldan na Glavnem trgu pripravili prireditev Občina na prostem. Na prireditvi so se predstavili in družili predstavniki občinskih in državnih organov, javnih zavodov, javnih podjetij in društev, ki delujejo v občini Ljutomer.

Na povabilo k sodelovanju se je odzvalo 64 društev in 24 zavodov, podjetij in ustanov, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba pa je vsem sodelujočim podelila zahvale.

Stojnice so bile združene po dejavnostih, v sklopu »Turizem smo ljudje«, so se predstavili Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, Turistično društvo Cven, Društvo za medsosesko pomoč strojni krožek Ljutomer-Križevci, Turistično kulturno društvo Mak Pristava, Turistično društvo Stara Cesta, Društvo kmetic Ljutomer-Razkrižje, TD Pütar KS Stročja vas, Društvo vinogradnikov Mala Nedelja, Društvo za ohranitev jedi naših babic - Kihača, Turistično kulturno društvo Babinci, Turistično društvo Mala Nedelja - Radoslavci, Društvo za medgeneracijsko povezovanje, šport, kulturo in turizem Kamenščonci Sp. Kamenščak, Turistično društvo Železne Dveri-Radomerje, Čebelarsko društvo Ljutomer, Društvo Medena kraljica Slovenije, Društvo Gibanje z odprtim srcem za sr(e)čno skupnost in Turistično športno društvo Branek Branoslavci.

Sklop »Kultura za vsak čas« so predstavljali KD Anton Krempl Mala Nedelja, Kulturno društvo Cven, Klub prleških babic, Etnološko kulturno društvo Künštni Prleki, OI JSKD Ljutomer, Kulturno društvo Orfej Ljutomer, Društvo upokojencev Ljutomer - sekcija za ohranjanje kulturne dediščine in Splošna knjižnica Ljutomer.

Sklop »Mladini prijazna občina« so predstavljali Društvo cvenskih čehov in diklin, Mladinski svet Ljutomer, Mladinski center Prlekije, Občinsko društvo prijateljev mladine Ljutomer in Mladinski klub Pürga, »Mini športni park« pa Društvo upokojencev Ljutomer - sekcija za šport, rekreacijo in gibalno kulturo, Športno rekreacijsko društvo Kostanjevica, ŠD Strelec Grlava, NTK Spin Mala Nedelja, Kasaški klub Ljutomer, Športna zveza Ljutomer, Strelsko društvo ''mesto'' Ljutomer, ŠD MTB Prlekija, TVD Partizan Ljutomer - šahovska sekcija, ŽOK Ljutomer, Rugby in touch rugby klub Ljutomer, Športno društvo Prlek, Planinsko društvo Ljutomer, TVD Partizan Ljutomer - košarkarska sekcija, Društvo Vital Fit, Aero Klub Prlek in Twirling klub Ljutomer.

»V skrbi za druge« so predstavljali Društvo diabetikov Ljutomer, Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, Društvo bolnikov po možganski kapi - Grom Murska Sobota, Medobčinsko društvo invalidov Ljutomer, Društvo gluhih in naglušnih Pomurja, Ozara Slovenija - Nacionalno združenje za kakovost življenja, Koronano društvo Radenci, Društvo Varnega zavetja Pomurja - Varna hiša Pomurja, SKUPAJ - Zavod za usposabljanje, zaposlovanje in socialno vključenost invalidov, Društvo za osteoporozo Ljutomer, Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije, Lions klub Ljutomer, Dom starejših občanov Ljutomer in CSD Ljutomer, »Zdravstvena preventiva« pa Zdravstveni dom Ljutomer in Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljutomer.

Sklop »Izobraževanje« so predstavili OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Stročja vas, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Mala Nedelja, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, Vrtec Ljutomer in POŠ Cvetka Golarja.

»Veteranska združenja in gasilstvo« so predstavljala Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer, Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje - pododbor Ljutomer, Prleško društvo za ohranjanje tehnične in kulturne dediščine Johann Janez Puch, PGD Ljutomer in Avto moto društvo Ljutomer, »Javna podjetja« KSP Ljutomer d.o.o., »Javna uprava in druge institucije« pa Upravna enota Ljutomer, Policijska postaja Ljutomer, Energetsko svetovalna pisarna ENSVET, Občina ljutomer, Medobčinski inšpektorat in redarstvo, FURS Murska Sobota, Območna obrtno podjetniška zbornica Ljutomer ter Zavod za zaposlovanje - Urad za delo Ljutomer.

Poskrbljeno je bilo za kulturni in družabni program na odru, v športnem parku so se lahko obiskovalci preizkušali v različnih športih, potekale so nagradne igre, ... Za zabavo je skrbel ansambel Trio Prlekija, druženje pa se je nadaljevalo še do večera.

Foto: Sara Vinkovič



Več v Družabno