Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer prejemnik pisnega priznanja Občine Ljutomer za leto 2019

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer je priznanje prejelo za več kot 20-letno spodbujanje domoljubja in ohranjanje zgodovinskih izročil

Prlekija-on.net, torek, 6. avgust 2019 ob 09:43
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer

V petek, 2. avgusta, je v Ljutomeru potekala Slavnostna prireditev ob praznovanju 63. praznika Občine Ljutomer s podelitvijo nagrad in priznanj ter nastopom pevke Ditke. Prireditev je potekala v Domu kulture v Ljutomeru.

Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je pisno priznanje Občine Ljutomer za leto 2019 prejelo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, za več kot 20-letno spodbujanje domoljubja in ohranjanje zgodovinskih izročil.

Kot je zapisano v obrazložitvi, je Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer bilo ustanovljeno decembra leta 1998. Na ustanovnem zboru je pristopno izjavo podpisalo 51 udeležencev. Število članov se je nenehno povečevalo, tako da danes šteje 307 članov. Združenje je domoljubno, nepolitično in nevladno. Združuje udeležence priprav in osamosvojitvene vojne 1991 ter tiste, ki so kakor koli doprinesli k boju za samostojno Slovenijo. Vključevanje v društvo je prostovoljno.

Združenje v okviru programa dela skrbi za razvijanje in spodbujanje domoljubja ter ohranjanje zgodovinskih izročil, za organiziranje različnih oblik dela z mladimi (predavanja, priprava razstav, raznih natečajev, vzdrževanje spominskih obeležij, seznanjanje javnosti z delovanjem). Območno združenje je v letu 2018 praznovalo 20. obletnico delovanja in je pripravilo svečano proslavo v Domu kulture Ljutomer.

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer

Za več kot 20-letno spodbujanje domoljubja in ohranjanje zgodovinskih izročil, se je Območnemu združenju veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer podelilo pisno priznanje Občinskega sveta Občine Ljutomer za leto 2019.

Predlagatelji so bili Alojz Filipič, Jože Žižek in Drago Klenar.



Več v Kultura in izobraževanje