Jubilejni 15. Festival kmetijske tehnike v Bolehnečicih

Članom skoraj vseh slovenskih društev starodobnikov so se pridružili tudi avstrijski gostje

Branko Košti, torek, 20. avgust 2019 ob 13:56
15. Festival kmetijske tehnike

15. Festival kmetijske tehnike

Kar stodeset ljubiteljev starodobnih traktorjev, stablinih motorjev in ostale stare premične kmetijske tehnike, se je v nedeljo, 18. avgusta, zbralo na 15. Festivalu kmetijske tehnike pri muzeju Društva Oldtimer Stara Gora v Bolehnečicih. Prišli so iz skoraj vseh slovenskih društev starodobnikov, pridružili pa so se jim tudi prijatelji dveh klubov iz sosednje Avstrije: Oldtimer Fanclub Steyer Radkensburg in Tractor Oldtimer Club Vogau.

Prizadevni starogorski gostitelji so za svoje goste pripravili pester celodnevni program, v katerem so spoznavali lepote Slovenskih goric, ob tem pa dobro jedli, pili in se tudi zabavali. S starodobnimi traktorji, najstarejši je letos dopolnil častitljivih osemdeset let, vsi ostali pa preko tri desetletja, se je odpravilo na krožno vožnjo, med katero so se najprej ustavili pri Turizmu na vasi Žinko v Moravskem vrhu. Traktorji, nekateri so v dokaj zahteven hrib komaj prisopihali, pa tudi njihovi vozniki in potniki, so bili potrebni počitka, okrepčila in pijače, saj je dopoldansko sonce že pokazalo svojo moč.

Nekoliko daljši postanek je bil pri Gostišču Ploj v Smolincih, saj so se po kosilu pomerili med društvi še v družabnih igrah. Zadnja jih je na njihovi poti gostila družina Kukovec Franca v Kraljevchi, od koder so se vrnili na zaključek celodnevnega druženja v Bolehnečice.



Več v Družabno