V požaru v Babincih nastalo za okrog 130 tisoč evrov materialne škode

Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo na delu ostrešja gospodarskega poslopja, kjer so bili nameščeni sončni električni paneli, a vzrok še ni znan

Prlekija-on.net, sreda, 4. september 2019 ob 14:14
Požar v Babincih

Požar v Babincih

V zvezi s požarom na gospodarskem poslopju v naselju Babinci, ki je izbruhnil v soboto, 31. avgusta, so iz PU Murska Sobota sporočili, da je bilo z zbiranjem obvestil in ogledom kraja, pri katerem je bil prisoten tudi forenzični izvedenec NFL ugotovljeno, da je zagorelo na delu ostrešja gospodarskega poslopja, kjer so bili nameščeni sončni električni paneli. Vzrok požara se še ugotavlja.

S požarom je po nestrokovni oceni nastalo za okrog 130.000 evrov materialne škode.

V požaru je bilo uničeno celotno ostrešje gospodarskega poslopja v katerem je bilo seno, kmetijsko orodje in stroji, različni pridelki in drvarnica. V zidanem delu gospodarskega poslopja se je nahajala tudi živina, ki v času požara ni bila poškodavana.

Požar so pogasili gasilci PGD Babinci, Ljutomer, Noršinci pri Ljutomeru, Krištanci-Šalinci, Cven, Spodnje Krapje, Zgornje Krapje in Mota.

Gašenje je trajalo celotno noč do jutra. Iz hleva so morali umakniti konje kasače, ki so jih prepeljali v Ljutomer, poškodovanih na srečo ni bilo.



Več v Črna kronika