Rekordno število nastopajočih ekip na 8. Vaških igrah v Radomerju

Prehodni pokal iz rok Radomerščaka v Gresovščak. Osvojili so ga ekipa Gresovščak mladi.

Prlekija-on.net, sreda, 4. september 2019 ob 19:14
8. Vaške igre v Radomerju

8. Vaške igre v Radomerju

Športno društvo Stari hrast je v soboto, 31. avgusta, organiziralo že 8. športne igre med ekipami iz vasi KS Železne Dveri. Trud in vztrajnost pri organizaciji teh iger je bil tokrat poplačan z rekordno udeležbo nastopajočih ekip. Pomerile so se v igranju odbojke na mivki, ruskem kegljanju in v vlečenju vrvi.

V zelo razburljivih dvobojih so se med seboj pomerile ekipe Radomerja, Cubra, Radomerščaka, Plešivice, Gresovščak mladi, Gresovščak up, Gresovščak Norge, PGD Radomerja, Slamnjaka in Ilovcev.

V igranju odbojke na mivki, kjer so se ves dan ekipe pomerjale v treh skupinah, je v precej izenačenih dvobojih na koncu prvo mesto osvojila ekipa Gresovščak mladi, drugo Gresovščak up in tretje Gresovščak Norge.

V ruskem kegljanju je slavila ekipa Radomerščaka, pred Gresovščak mladi in Gresovščak Norge.

Zelo zanimivo, predvsem za gledalce, pa je bilo v tekmovanju vlečenja vrvi, kjer so svojo (pre)moč že drugič zapored kronali tekmovalci Cubra pred Radomerščakom in Plešivico.

V skupnem seštevku je tako prehodni pokal iz rok Radomerščaka, prvič prejela ekipa Gresovščak mladi.

Janez Munda sam prekolesaril do najsevernejše točke Evrope in nazaj

Posebno čast in pozornost pa so na sami prireditvi namenili sovaščanu Radomerja in krajanu Janezu Mundu, ki mu je to poletje uspel res izjemen podvig. Prekolesaril je čez 7.000 km od Ljutomera do najsevernejše točke Evrope, to je norveškega Nordkapa in nazaj. Za ta podvig je potreboval dobrih 30 dni, podvig pa je toliko bolj neverjeten, saj mu je to uspelo popolnoma samemu. ŠD, ki ima pod svojim okriljem tudi zelo aktivno kolesarsko sekcijo, mu je ob tem podarilo eno manjšo pozornost in ga spodbudilo naj ostane dober vzgled in motivator zdravega duha v zdravem telesu še naprej. Janez pa tudi še ni rekel zadnje besede pri svojih načrtih za prihodnje. Želimo mu seveda še veliko varnih kilometrov.



Več v Družabno