Državljana BiH in državljan Srbije, zaradi prevoza tujcev čez mejo, pristali v priporu

V sredo zgodaj zjutraj so policisti obravnavali tri, med seboj povezane, nedovoljene prehode državne meje z Republiko Hrvaško

Prlekija-on.net, sobota, 7. september 2019 ob 20:33
Dvanajst odraslih migrantov so predali hrvaškim varnostnim organom, 8 mladoletnih pa so nastanili v Centru za tujce

Dvanajst odraslih migrantov so predali hrvaškim varnostnim organom, 8 mladoletnih pa so nastanili v Centru za tujce

V sredo smo poročali, da so policisti tisto zgodnje jutro obravnavali tri, med seboj povezane, nedovoljene prehode državne meje z
Republiko Hrvaško.

Vsem trem voznikom (dvema državljanoma BiH in enemu državljanu Srbije), ki so sicer delovali v skupini in so do hrvaško-slovenske meje vozili drug za drugim, je bila takrat odvzeta prostost in so bili po zbranih obvestilih, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zoper vse tri, po zaslišanjih, odredil pripor.

Kazenska ovadba zoper njih je bila podana na podlagi 6. odstavka, 308. člena Kazenskega, saj so z navedenim kaznivim dejanjem povzročili nevarnost za življenje in zdravje tujcev. Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let in denarna kazen.

Dvanajst odraslih migrantov so 5. 9. 2019, predali hrvaškim varnostnim organom, 8 mladoletnih pa so nastanili v Centru za tujce in jih bodo hrvaškim varnostnim organom predali v formalnem postopku.



Več v Črna kronika