Gornja Radgona dobi še 30 novih stanovanj

Stekla je gradnja tretjega stanovanjskega bloka ob domu starejših na Tratah

Prlekija-on.net, nedelja, 8. september 2019 ob 20:30
Gradnja stanovanjskega bloka na Tratah

Gradnja stanovanjskega bloka na Tratah

Prav v teh dneh, ko je končana gradnja stanovanjskega bloka z 21 stanovanji, na Mariborski ulici v Gornji Radgoni, se je v mestu sejmov in penin, že začela gradnja še enega, nekoliko večjega stanovanjskega bloka. V neposredni bližini Doma starejših občanov, na Tratah, v Gornji Radgoni, je že pred kakšnim desetletjem potekala tudi gradnja dveh stanovanjskih blokov z varovanimi stanovanji, ki pa sta zaradi stečaja GP Stavbar Maribor, več let samevala nedograjena. Za dograditev sta z združenimi močmi poskrbela gradbenika, tedaj Komunala Lenart, ki je bila v lasti Marjana Bračka in Gradbeništva Knuplež d.o.o., Srečka Knupleža iz Zg. Velke.

Ob predaji vseh stanovanj v dveh dograjenih blokih je bilo napovedano, da se bo v njuni bližini gradil tretji blok. In, prav za to sta sedaj poskrbela omenjena gradbenika Marjan Bračko in Srečko Knuplež, ki sta pristopila tudi k gradnji tretjega obljubljenega bloka. Kot nam je povedal direktor podjetja Gradbenik Knuplež d.o.o. Zg. Velka, Srečko Knuplež, sta pri gradnji bloka s kapitalom zastopana vsak do ene polovice. Gradnja stanovanjskega bloka, ki se je pričela 26. avgusta 2019, bo po predvidenem planu dokončana do septembra 2020. V bloku bo na voljo 30 stanovanj, ki so namenjena prosti prodaji. Kot je še povedal Srečko Knuplež, je za nakup stanovanj veliko zanimanja, saj jih je že nekaj prodanih. To pa ni čudno, saj se blok nahaja v prijetnem mirnem okolju mesta Gornja Radgona, obenem pa je blizu Dom starejših občanov, kjer lahko stanovalci koristijo usluge doma. Zraven je tudi vrtec, čudovit mestni park, športni tereni za praktično vse športe, trgovine, gostinski lokali, reka Mura in vse drugo kar potrebuje sodobna družina.

Omeniti tudi kaže, da ista gradbenika iz Slovenskih goric, gradita nov stanovanjski blok tudi ob cerkvi Sv. Cirila in Metoda v Radencih...

Foto: Ludvik Kramberger