Odvrtela se je 5. DOSOR-jeva vetrnica

Vse bolj popularen festival, predvsem nostalgije, je tudi to poletje privabil okrog 1000 obiskovalcev

Prlekija-on.net, petek, 13. september 2019 ob 08:04
5. DOSOR-jeva vetrnica

5. DOSOR-jeva vetrnica

V DOSOR-ju, domu starejših občanov Radenci ni nikoli dolgočasno. Poleg dnevnih aktivnosti, ki jih ni malo, so pred petimi leti prvič izpeljali nekaj novega, t.i. festival DOSOR-jeva VETRNICA.

Zakaj ravno ime »vetrnica«? 

Ideja je nastala, ko je stanovalec Maksimilijan Korošec za svojo dušo izdelal nekaj lesenih vetrnic. Večino jih je razdelil, eno pa je na terasi pred kavarno poganjal veter. In tako je prišla ideja, da se naj v času festivala vrti vetrnica - DOSOR-jeva vetrnica.

To poletje se je DOSOR-jeva vetrnica vrtela že petič zapored. Tudi letos se je zvrstilo kar nekaj znanih imen iz sveta glasbe in humorja. Vse bolj popularen festival, predvsem nostalgije, je tudi to poletje privabil okrog 1000 obiskovalcev. Nastopi so se odvijali ob ponedeljkih na novem DOSOR-jevem poletnem odru, ki so vključevali glasbene, humorne, plesne in zabavne večere, najpogumnejši pa so lahko zapeli na karaokah, ki so med stanovalci in zaposlenimi nadvse priljubljene.

Stanovalci, ki zaradi svojih omejitev težko zapustijo svoje sobe, pa so dogajanja spremljali kar iz svojih balkonov. V primerih slabega vremena, se je dogajanje preselilo v notranje prostore. Zaradi prostega vstopa je DOSOR-jevo vetrnico obiskalo precej zunanjih obiskovalcev. Organizatorji so na to še posebej ponosni, kajti to je potrditev, da je festival prepoznaven in uspešen.

Program DOSOR-jeve vetrnice 2019

Letošnje odprtje DOSOR-jeve vetrnice je bilo poletno obarvano, saj so kot prvi v goste prišli člani Klape Solaris iz Šibenika. Festival se je nadaljeval z nastopom znane slovenske pevke Nuše Derende. Ta dogodek je bil najbolj obiskan, saj je ta dan bilo organizirano tudi srečanje s svojci stanovalcev DOSOR-ja. Pred glasbenim nastopom Nuše Derende, sta zbrane s humorističnimi točkami zabavala prekmurska komika »Ko zori bezeg«, člana skupine D`Kwaschen Retashy. Zbrani so imeli možnost kupiti tudi srečko, organiziran je bil še bogat srečelov.

Kot naslednji nastopajoči na DOSOR-jevi vetrnici so bili člani Hišnega ansambla Avsenik, ki so s svojimi domačimi vižami v marsikom prebudili spomine na lepe čase. Tudi Ivo Mojzer je skozi svoj nastop z znanimi slovenskimi popevkami pričaral prijetno nostalgično vzdušje.

Posebno, predvsem ritmično vzdušje pa je bilo začutiti ob zvokih romske skupine Romano Glauso, ki je DOSOR-jevi vetrnici dala dodatnega vetra. Sledile so karaoke, ki so bile kot vedno, zelo obiskane. Iz bližnjih Beltincev so v goste prišli še Beltinski tamburaši, ki so zaigrali precej znanih melodij.

Te dni pa se je festival zaključil še z enimi karaokami, na katerih pa se ni le prepevalo ampak se je tudi zaplesalo, saj je med nastopajoči bil tudi mlad glasbenik Mark Tivadar s svojo harmoniko.

Poleg kakovostne oskrbe je starejšim tako omogočen dostop do atraktivnega zabavnega dogajanja ter druženja z najdražjimi, prijatelji ter prostovoljci.

Niste bili na nobeni DOSOR-jevi vetrnici letos? Nič hudega, vetrnica se bo vrtela tudi naslednje leto.

Besedilo: Kavčič A.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46