Ko krajani skrbijo za kulturne in verske spomenike

Župnik Štefan Vinkovič je blagoslovil obnovljeni križ v Lukavcih

Prlekija-on.net, četrtek, 19. september 2019 ob 08:21
Župnik Štefan Vinkovič je blagoslovil obnovljeni križ v Lukavcih

Župnik Štefan Vinkovič je blagoslovil obnovljeni križ v Lukavcih

Bila je lepa, sončna in topla, septembrska nedelja, ko je v osrčju Prlekije, natančneje v Lukavcih v občini Križevci, v popoldanskem času potekala slovesna maša z blagoslovom popolnoma in v celoti obnovljenega vaškega križa. Z darovano sveto mašo ga je blagoslovil domači križevski župnik, gospod Štefan Vinkovič, ob prisotnosti številnih vaščanov, njihovih sorodnikov in prijateljev. Vaški križ kot simbol vere in upanja ter kot nepremagljiv in edinstven izvir vsega dobrega v življenju, je bil nazadnje obnovljen pred 32. leti. Kdaj natančno je bil na tem mestu križ prvič postavljen, ni podatkov.

Skrb za celotno obnovo križa je prevzel domačin, podjetnik Stanislav Nedeljko z družino, in sicer s pomočjo in podporo družin Srečka Duha ter Marjana in Dušana Novaka, vseh iz Lukavcev. Po uradnem delu svečanega dogodka, v lepem nedeljskem popoldnevu so se vsi prisotni prijetno družili ob zakuski z dobro voljo vse do poznega večera. In splošna ugotovitev je, da bi tovrstnih dogodkov za druženje in povezovanje krajanov, ne le ob blagoslovu kakšnega verskega objekta, potrebovali čim več.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje