V občini Razkrižje so se pridružili nacionalni akciji PEŠEC, bodi viden-bodi previden

V sklopu preventivne terenske akcije, je bil tudi uradno predan svojemu namenu, prvi občinski prikazovalnik hitrosti, nabavljen z namenom umirjanja prometa in večjo varnost vseh udeležencev v prometu

Prlekija-on.net, torek, 8. oktober 2019 ob 08:39
Nacionalna akcija PEŠEC v občini Razkrižje

Nacionalna akcija PEŠEC v občini Razkrižje

V okviru nacionalne akcije PEŠEC, bodi viden-bodi previden, ki se odvija od 1. do 13. oktobra, so se tej akciji pridružili tudi v občini Razkrižje. Nosilec akcije je Javna agencija RS za varnost prometa, v Občini Razkrižje pa Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Ob pričetku trajanja nacionalne akcije, je Občina Razkrižje na lokalni ravni skupaj s SPVCP, prostovoljci, Policijo, Medobčinskim inšpektoratom in redarstvom, opozarjala pešce na varno pešačenje po cesti, še posebej na odsekih, kjer nimajo posebnih površin za pešce in javne razsvetljave (regionalna cesta Razkrižje, občinske javne poti). Na posebni terenski akciji, ki je bila v četrtek, 3.10.2019 med 17. in 19. uro, so bili prostovoljci na različnih lokacijah po občini, spremljali promet ter mimoidočim pešcem delili preventivni material, letake ter odsevne trakove. Za ostale občane, ki uporabljajo prometne površine kot pešci in jih na terenu niso srečali obveščajo, da zloženko z informacijami in odsevni trak, lahko prejmejo tudi v občinski upravi.

Prikozovalnik hitrosti zabeležil hitrost 120 km/h

V sklopu preventivne terenske akcije, je bil v četrtek, 3.10.2019, ob 19. uri tudi uradno predan svojemu namenu, prvi občinski prikazovalnik hitrosti, nabavljen z namenom umirjanja prometa in večjo varnost vseh udeležencev v prometu. Postavljen je na Veščici, pri vstopu v naselje iz smeri Ljutomera. Uvodne besede župana Stanka Ivanušiča so bile namenjene še vedno prevelikim hitrostim na naših cestah, saj je med prvimi izmerjenimi hitrostmi, ki jih je sporočil nov prikazovalnik, eden od voznikov znotraj naselja Veščica vozil 120 km/h. Prikazovalnik je povezan s spletno stranjo občine in se vse hitrosti tudi beležijo. V nadaljevanju je učiteljica v pokoju, Vera Bencek, prebrala kronologijo prometnih nesreč po naših vaseh, žal mnogo preveč, tudi s smrtnimi žrtvami in tudi hudimi telesnimi poškodbami, ki so se skozi zgodovino dogodile. Učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje so prebrali recitacije o varnem ravnanju v prometu. Sledila je tudi pogostitev z zdravimi prigrizki, ki jo je pripravila Kmetija Fortner iz Šafarskega.



Več v Kultura in izobraževanje