»Volkmerjeva ulica - Lotmerška sramota - nadaljevanje sage o eni izmed ulic Ljutomera«

Bralec nam je poslal zapis, ki ga je naslovil nazorno in je »nadaljevanje« sage o eni izmed ulic v Ljutomeru

Prlekija-on.net, petek, 18. oktober 2019 ob 21:50
Volkmerjeva ulica

Volkmerjeva ulica

Branko Mohorič iz Ljutomera nam je poslal zapis, ki ga je tudi tokrat nazorno naslovil z »Volkmerjeva ulica - Lotmerška sramota - nadaljevanje sage o eni izmed ulic Ljutomera«, saj smo o tej ulici že pisali lani maja. Takrat je v Novičkah bilo tudi omenjeno, da je projekt prenove ulic, vključno z Volkmerjevo, pripravljen na izvedbo. A se do danes na tej ulici še ni nič spremenilo.

"Prvega maja lansko leto je bilo na spletnem portalu Prlekija on net objavljeno moje pisanje o naši ulici in skorajda leto dni že mineva od zadnjih lokalnih volitev.

V pred volilnem obdobju smo brali v Novičkah obljube na temo rekonstrukcije te in še nekaterih ulic: »V letu 2018 bo tako projekt pripravljen na izvedbo.« Umno zapisano. No, morebiti je projekt res že pripravljen, a svetlobe dneva še ni ugledal in tudi občani ga doslej še nismo uspeli videti. Morebiti bomo za svoja življenja dočakali celo izvedbo le tega, kdo ve.

Dejstvo je, da se je takoj po objavi članka, verjetno z namenom pomiritve volivcev, v ulici oglasil nek projektant, naredil nekaj izmer in pri tem je tudi ostalo.

Medtem se je lansko jesen na cesti udrla precejšnja luknja, ki pa je bila hitro in uspešno zasuta z gramozom. Ne boste verjeli, spomladi so jo celo asfaltirali. Prav tako so se pozimi pojavile tudi nove udarne jame in tudi te so bile strokovno zakrpane.

Ulica pa dalje cveti in čaka novo zimo in nove luknje. Morebiti pa bi jo lahko pričeli oglaševati v turistične namene, kot mestno znamenitost, mar ne?" se glasi zapis, kateremu je dodal tudi dve fotografiji, ki prikazujeta, da je ulica še vedno v klavrnem stanju.

Volkmerjeva ulica

»Volkmerjeva ulica - Lotmerška sramota«


Ureditev mestnih ulic v obdobju treh let

Glede te ulice smo se obrnili na Občino Ljutomer ter povprašali, kje se je ustavilo, da te ulice še niso urejene oz. se vsaj pričele urejati, kot je to bilo lani zapisano ter ali so te ulice še v načrtu, da se bodo sanirale, in če da, kdaj?

Iz Občine Ljutomer so nam odgovorili: "Za rekonstrukcijo Volkmerjeve in Vrtne ulice je bila v letu 2018 izdelana vsa potrebna projektna dokumentacija. Investicija je vključena v načrt razvojnih programov Občine Ljutomer pod št. 063-16-0009 Ureditev mestnih ulic kot območje umirjenega prometa v letih 2019 - 2022. Sama izvedba je odvisna od uvrstitve projekta v proračun v posamezno proračunsko leto."

Ulice bi torej naj bile urejene v obdobju treh let...



Več v Gospodarstvo