Marija in Marijan Fras letos praznujeta okroglih 80 let ter 55 let skupnega zakona

Znala sta živeti zmerno in to je poleg dobrih genov najverjetneje zaslužno zato, da sta pri teh letih tako mladostna, zdrava in čila

Prlekija-on.net, sobota, 26. oktober 2019 ob 10:09
Marija in Marijan Fras

Marija in Marijan Fras

Obletnice, kot sta jo nedavno praznovala Marija in Marijan Fras iz Kapele so posebne tudi zato, ker se sorodniki in prijatelji v takem številu dandanes srečujejo redko in so zato takšna srečanja toliko bolj dragocena.

Oba sta bila rojena leta 1939 in tako letos praznujeta okroglih 80 let. 55 let skupaj v zakonu pa tudi ni kar tako. Veliko skupnih dogodkov in projektov je napolnilo ta leta: ustvarjanje doma in družine s tremi otroki, službovanje na Kapeli, kjer je bila Marija učiteljica kemije in gospodinjstva, Marijan pa na Vinogradniškem gospodarstvu Kapela odgovoren za sodelovanje s kmeti; majhen vinograd, ki sta ga obdelovala skupaj, velik vrt in sadovnjak.

Vsi, ki ju dobro poznajo, vedo, da je bila zanju družina vedno na prvem mestu. Čeprav sta bila oba zelo uspešna na svoji poklicni poti, čeprav sta zmeraj negovala dobre vezi s svojimi prijatelji in čeprav sta bila ustvarjalna vsak na svojem področju, sta vendarle največ svoje energije in časa posvečala družini.

Znala sta živeti zmerno in to je poleg dobrih genov najverjetneje zaslužno zato, da sta pri teh letih tako mladostna, zdrava in čila.

Kljub letom imata še kar nekaj načrtov. In Marija, ki je avtorica večih kuharskih knjig najverjetneje načrtuje še kakšno. Pustimo se presenetiti.



Več v Kultura in izobraževanje