Missa Katharina premierno izvedena na slovenskih tleh, v cerkvi sv. Lenarta

Pevci Cerkveno-prosvetnega pevskega zbora Kulturnega društva Sveta Ana so v sodelovanju s pihalnim orkestrom Grenzlandtrachtenkapelle iz avstrijskega Cmureka pripravili izjemen glasbeni dogodek

Prlekija-on.net, četrtek, 31. oktober 2019 ob 12:50
Missa Katharina v cerkvi sv. Lenarta

Missa Katharina v cerkvi sv. Lenarta

Pihalni orkester Grenzlandtractenkapelle iz Cmureka in Cerkveno-prosvetni pevski zbor KD Sv. Ana so ustvarili vrhunsko umetniško glasbeno doživetje.

Missa Katharina - leta 2006 ustvarjeno ter 2007 nagrajeno delo nizozemskega skladatelja Jacoba de Haana, je bilo premierno izvedeno na slovenskih tleh, v nedeljo, 27. oktobra, v cerkvi sv. Lenarta. Pevci Cerkveno-prosvetnega pevskega zbora Kulturnega društva Sveta Ana pod vodstvom Natalije Šijanec, v sodelovanju s pihalnim orkestrom Grenzlandtrachtenkapelle iz avstrijskega Cmureka, ki ga že vrsto let vodi Walter Pock, so pripravili izjemen glasbeni dogodek. Poseben pečat je koncertu dala solistka mag. Johanna Frey.

Gre za zelo zanimiv koncert, ki mu pihalni orkester z nekoliko neklasično zasedbo daje poseben glasbeni pečat, zbor pa s svojo vedrino, ubranostjo svojevrstno zvočno protiutež. Missa Katharina je sestavljena iz desetih delov Präludium, Kyrie, Gloria, Credo, Offertorium, Sanctus, Benedictus, Agnus Dei, Amen, Postludium.

Pihalni orkester - Grenzlandtrachtenkapelle iz občine Mureck, aktivno deluje že 165 let. Izredno dejavni so s svojimi nastopi tako doma kot v tujini, prav tako jim tudi mednarodna priznanja ter nagrade nikakor niso tuje.

Cerkveno-prosvetni pevski zbor Kulturnega društva Sv. Ana, ki šteje 93 let delovanja, je zelo dobro poznan po širokem naboru pesmi, ki jih predstavlja ljubiteljem zborovskega petja. Predstavil se je po Sloveniji kakor tudi v tujini, zbor se redno udeležuje tekmovanj in strokovni ocenjevalci mu vedno namenijo visoke ocene.

V lenarški cerkvi je glasba zazvenela v izjemnem sozvočju. Glasba povezuje ljudi preko vseh meja, jih združuje in bogati. Hvala Cerkveno - prosvetnemu pevskemu zboru KD Sv. Ana, Pihalnemu orkestru Grenzlandtrachtenkapelle Mureck in številnemu občinstvu.

Foto: Žiga Strmšek

 



Več v Kultura in izobraževanje