Usposobite se lahko za turističnega vodnika po turistični destinacji Jeruzalem Slovenija

V 35-urnem tečaju bodo udeleženci pridobili vsa potrebna znanja in spretnosti, da bodo turiste suvereno vodili po naši regiji ali jim svetovali kot informatorji

Prlekija-on.net, torek, 5. november 2019 ob 10:34
Turistična destinacija Jeruzalem Slovenija

Turistična destinacija Jeruzalem Slovenija

Ljudska univerza Ormož naslednji teden pričenja tečaj, kjer se lahko usposobite za turističnega vodnika in informatorja po turistični destinacji Jeruzalem Slovenija. V 35-urnem tečaju bodo udeleženci pridobili vsa potrebna znanja in spretnosti, da bodo turiste suvereno vodili po naši regiji ali jim svetovali kot informatorji.

Prispevek udeleženca znaša 40 evrov, razliko do polne cene tečaja 150 evrov pa prispevajo lokalne skupnosti. Obvezne so prijave, ki jih zbirajo na telefonski številki 070 766 976 ali osebno na Ljudski univerzi Ormož.

Tečaj se bo pričel izvajati v torek, 12. novembra, ob 16. uri, na Ljudski univerzi Ormož.

Destinacija Jeruzalem Slovenija ponuja čudovito pokrajino, odlična vina in kulinariko...

Destinacijo Jeruzalem Slovenija so sicer pogumno začrtale tri prleške občine - Ormož, Sv.Tomaž in Središče ob Dravi. Letos so pripravili že več dnevovo odprtih vrat destinacije, kjer so se predstavljali vsi ponudniki na tem območju. Vključenih je preko 50 ponudnikov, od najmanjših do največjih, ki predstavljajo svojo ponudbo in z gosti delijo tradicijo, zgodovino, del svojega življenja ter košček srca in prleške duše. Ob tem se jim pridružujejo tudi ponudniki iz sosednjih občin. Svojo odličnost nekateri še posebno potrjujejo s pridelki in izdelki, ki so pridobili pravico do uporabe kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

Danes se vse več popotnikov izogiba množičnosti mest in išče skrite kotičke sredi narave. V osrčju slovenskih in ljutomersko-ormoških goric, kot tudi ob skrivnostni in življenja polni reki Dravi, so se svojih novih priložnosti in prednosti v razvoju turizma začeli bolj zavedati. Oblikovali so privlačno podobo destinacije Jeruzalem Slovenija, povezali ponudnike in začeli promovirati to, kar nas od nekdaj odlikuje: čudovite vinorodne kraje s krasnimi vedutami in čudovitimi sončnimi zahodi, z odličnimi vini za vse okuse sveta, tradicijo in bogato dediščino, lepo urejene kraje in poti, ki so kot ustvarjene za kolesarje in popotnike (celo romarska pot sv. Jakoba poteka skozi Ormož), pristno prleško kulinariko in s humorjem obarvani prleški temperament. Najbolj zanimiva in obiskana turistična pot je prav vinska cesta, kjer se kot čarobna veduta postavlja prav Jeruzalem. Na njej lahko obiščete številne vinarje in okusite različna vina, med njimi ima poseben ugled tradicionalna in udomačena sorta šipon.

Ko se k temu pridružijo še oba gradova - Velika Nedelja in Ormož, Naravni rezervat Ormoške lagune, ki je gnezdišče tisočim in tisočim ptic ter rokavi stare struge reke Drave, ki so kot ustvarjeni za čolnarjenje in konjeništvo, je kot na dlani, da gre za doživetja, ki te ne pustijo hladnega.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo