Pestro dogajanje na Martinovanju v Ormožu

Tekmovali so v kuhanju prleškega piskra, predstavile so se godbe sodelujoče na 24. tekmovanju godb Slovenije za pokal Vinka Štrucla, krstili so mošt...

Prlekija-on.net, sobota, 9. november 2019 ob 21:45
Martinovanje v Ormožu

Martinovanje v Ormožu

Ta konec tedna Martinovanje poteka tudi v Ormožu. V soboto so potekale številne prireditve, na Kerenčičevem trgu je potekala Velika ormoška Martinova tržnica, v blagovnici Tima razstava pridnih rok z degustacijo kulinaričnih dobrot, na parkirišču za Hostlom Ormož 23. Razstava malih pasemskih živali, v okolici 17. Martinov pohod med Ormoškimi goricami, delavnice za otroke v izvedbi PMPO, Knjižnica FKM Ormož, gRajski center za družine, ...

Na Grajskem trgu so že dopoldan pričeli s tekmovanjem v kuhanju prleškega piskra, potekali so vodeni ogledi gradu in Grajske pristave Ormož in gradu v Veliki Nedelji, v Martinovem šotoru pri Grajski pristavi je potekala zabava z Ansamblom Trubadurji, na Kerenčičevem trgu pa so zadonele skupne skladbe godb sodelujočih na 24. tekmovanju godb Slovenije za pokal Vinka Štrucla.

Potekale so tudi predstavitve domačih turističnih društev in partnerskih mest projekta City cooperation, Festival vin, vodeni ogledi med ponudniki po okolici s hop on busom, nastopi kulturnih društev - folklorne skupine, pevci in godci, v Športni dvorani na Hardeku pa je potekalo 24. tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla.

Pred Grajsko pristavo Ormož je potekal šaljivi prikaz vinogradniških običajev "Jaz pa v gorice grem" ter krst mošta, v Martinovem šotoru pa so popoldan podelili priznanja za najboljši prleški pisker ter razglasili rezultate in podelili priznanja in pokale 24. tekmovanja godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla.

Priznanja za sodelovanje na tekmovanju za pokal Vinka Štruclja so prejeli Ormoške mažorete, Wild West Country plesna šola, Folklorna skupina društva upokojencev Komenda, Twirling in mažoretni klub Komenda

V 1. kategoriji je slavil Pihalni orkester Lovrenc na Pohorju, v drugi Kulturno društvo pihalni orkester Tržič, v tretji pa Društvo Goriški pihalni orkester. Vsi so prejeli Zlato plaketo s pohvalo in pokal Vinka Štrucla.

Prva mesta v kuhanju prleškega piskra po kategorijah so osvojili SMC Ormož za okus jedi, Društvo kmečkih žena Ormož za čistočo in urejenost prostora ter Občinski odbor N.si za izgled in urejenost ekipe.

V seštevku vseh treh kriterijev so prvo mesto zasedli Društvo za osteoporozo, drugo mesto Občinski odbor N.si, tretje pa Ekipa Danijela Vrbnjaka.



Več v Družabno