Martinovali so po Tomaževsko

Turistično društvo Sveti Tomaž je v centru Svetega Tomaža pripravilo tradicionalno Martinovanje

Prlekija-on.net, torek, 12. november 2019 ob 13:38
Martinovanje po Tomaževsko

Martinovanje po Tomaževsko

Turistično društvo Sveti Tomaž je v soboto, 9. novembra, pripravilo tradicionalno Martinovanje, ki je potekalo v centru Svetega Tomaža. Vse prisotne je pozdravila predstavnica TD Svezi Tomaž, Blanka Kosi Raušl, v programu pa so nastopili še Harmonikarski orkester Glasbene šole Munda, Folklorna skupina društva upokojencev Sveti Tomaž, Dramska sekcija Kulturnega društva Fran Ksaver Meško, ki je prikazala krst mošta ter člani društva prijateljev mladine Sv. Tomaž, ki so skrbeli za animacije otrok.

Letos je na Martinovanju po Tomaževsko potekala tudi Martinova tržnica, kjer se je predstavilo veliko lokalnih ponudnikov in društev. Predstavili so se Lah Janko, EKO z.c. d.o.o. iz Ormoža, Kmetija Dimitrovski-Rajh, OŠ Sveti Tomaž, 9. razred, Suha roba, Jakob Čampa s.p., Občina Sveti Tomaž, Društvo gospodinj Sveti Tomaž, Čebelarstvo Brumen, Veseli Trnovčarji (ki so prvič letos pekli langaše), Kmetija Obran, - Kmetija Štuhec in Družina Majcen, ki se je predstavila s šampanjcem.

Organizatorji so poskrbeli za dobro počutje vseh prisotnih ter seveda za jedačo in pijačo. Prav tako pa na Martinovi tržnici ni manjkalo domače kulinarike. Organizatorji so bili z obiskom prireditve izjemno zadovoljni.

Foto: Ivan Trunk



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno