Silvestrska noč bo jasna in mrzla

Prvi v Tihem oceanu, sledijo Azija, Evropa in Amerika

Prlekija-on.net, petek, 31. december 2010 ob 14:56
Silvestrski ognjemet

Silvestrski ognjemet

Silvestrska noč bo jasna in mrzla, zato se za Silvestrovanje na prostem toplo oblecite. Ognjemeti, ki bodo razsvetlili nebo in zaznamovali prehod v novo leto, bodo tako lepo vidni. Vabljeni na Silvestrovanje na Glavni trg v Ljutomeru v ogrevan šotor.

Nekatere države v Tihem oceanu so že vstopile v leto 2011, v naslednjih urah bodo v novo leto vstopili še v Aziji, Evropi in Ameriki. Prvi so v novo leto ob 11. uri po našem času vstopili na tihomorskem otočju Kiribati, naslednji so bili na Tongi, Fidžiju, Novi Zelandiji in Antarktiki.

Sydney je prvo večje mesto, ki je že vstopilo v novo leto. Pred mostom Harbour Bridge se je zbralo kar 1,5 milijona ljudi, kjer je osemminutni ognjemet razsvetlil nebo že tri ure pred dejanskim vstopom v leto 2011. S tem so želeli olajšati čakanje družinam z otroki, ki bodo težko zdržali do polnoči.

Slavje se bo naslednje preselilo v azijske države in nato v Evropo. Tri ure pozneje bodo Brazilci v Riu de Janeiru vstopili v novo leto. Ob 6. uri po srednjeevropskem času bodo v novo leto vstopili v New Yorku, praznovanja pa se bodo končala na Coockovih otokih, Samoi, Ameriški Samoi in otoku Niue.

Vremenoslovci za Silvestrovo napovedujejo povečini jasen dan, zvečer pa se bo zmerno pooblačilo, ponekod po nižinah bo megla ali nizka oblačnost, ki bo v naših krajih ostala tudi čez dan. Jutri se bo pri nas zadrževala megla ali nizka oblačnost, drugod bo precej jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -10, v krajih s snežno odejo do -13, ob morju okoli -2, najvišje dnevne od -2 do 4, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

In še ogrevanje za polnoč:



Več v Narava