Tudi upokojenci DU Križevci so martinovali

Zbralo se jih je zelo veliko (uradno 93) in v veselem druženju opravili vse potrebno, da so dobili čisto mlado vino

Prlekija-on.net, četrtek, 14. november 2019 ob 08:43
Martinovanje DU Križevci

Martinovanje DU Križevci

Sveti Martin, zaveznik tudi vinarjev, domačih živali in gosi, je zelo popularen v naših vinorodnih krajih, saj se na dan praznovanja goda tega svetnika mošt očisti v mlado vino. Tradicija izhaja iz Francije, ki je tudi znana vinorodna dežela. No in praznovanja, oziroma Martinovanja so se le dan po prazniku 12.11.2019 v gostišču Pri Antonu na Jamni lotili tudi člani Društva upokojencev iz Križevcev. Zbralo se jih je zelo veliko (uradno 93) in v veselem druženju opravili vse potrebno, da so dobili čisto mlado vino.

Seveda je bil dan naporen in preživeli so ga ob dobri in obilni hrani, pijači, predvsem ob znanem prleškem špricarju, nekateri, predvsem vozniki, pa so se raje krepčali ob ne prevretih sokovih. Za dobro razpoloženje in tekoče vodenje programa je po kratkem uvodu predsednice DU Milice Hamler, skrbel Branko Petek, ki je s svojimi klaviaturami in glasom pričaral glasbo, na katero so poskočni upokojenci veselo plesali do zadnjega takta. Ponovno pa se je s pevskim vložkom ob pevski spremljavi Branka, izkazala 82-letna Frančka iz Šalincev, ki je zapela znano popevko »Ribič, ribič«. Prisotni so ji namenili iskreni aplavz.

Tokratno druženje je bilo po mnenju vseh zelo uspesno, prisrčno in sproščeno, a na koncu je bilo le potrebno zapustiti prijeten prostor in družbo in se napotiti proti avtobusu in avtomobilom. Vsi pa čakajo sedaj 17. decembra, ko naj bi se v Radencih skupaj poslovili od tega uspešnega leta 2019.

GJ



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno