Podpisali sporazum o dolgoročnem sodelovanju med Čebelarsko zvezo Slovenije in Pomurskim sejmom

Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč in predsednik uprave Pomurskega sejma d.o.o. Janez Erjavec sta v Svetem Juriju ob Ščavnici podpisala sporazum in protokol o dolgoročnem sodelovanju

Prlekija-on.net, četrtek, 21. november 2019 ob 13:07
Janez Erjavec in Boštjan Noč

Janez Erjavec in Boštjan Noč

Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč in predsednik uprave Pomurskega sejma d.o.o. Janez Erjavec sta v ponedeljek, 18. novembra, na regijskem posvetu čebelarskih društev Pomurja v Svetem Juriju ob Ščavnici podpisala sporazum in protokol o dolgoročnem sodelovanju med Čebelarsko zvezo Slovenije in Pomurskim sejmom d.o.o.

Podpis obeh pomembnih dokumentov ob že sicer odličnem dolgoletnem sodelovanju Čebelarske zveze Slovenije in Pomurskega sejma še dodatno potrjuje mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA kot osrednji dogodek za slovenske čebelarje.

Čebelarska zveza Slovenije bo skupaj s svojimi člani na sejmu AGRA vsako leto tudi v bodoče pripravila strokovno razstavo ter promovirala slovensko čebelarstvo in kakovost slovenskih čebeljih pridelkov na razstavnem prostoru v hali in v sejemskem Medenem hramu. Tradicionalni dan čebelarjev bo nedelja, na katero bodo podeljena priznanja najboljšim z mednarodnega ocenjevanja medu pod okriljem sejma AGRA. Na Dan čebelarjev bodo potekali tehtni strokovni dogodki, stanovska srečanja čebelarjev, vsaki dve leti pa tudi kronanje Medene kraljice Slovenije.

Ob obstoječih projektih načrtujeta Čebelarska zveza Slovenije in Pomurski sejem d.o.o. tudi številne nove, o katerih bomo še z veseljem poročali.