V Ljutomeru odmeval Škofijski klic dobrote

Zbrali so 2081 evrov, zraven pa dodali še iz župnijske Karitas, tako da so šoli nakazali 2500 evrov

Prlekija-on.net, sreda, 4. december 2019 ob 07:54
Škofijski klic dobrote

Škofijski klic dobrote

»Iz korenin dobrote v krila pomoči. Poletite z nami, drage obiskovalke in obiskovalci dobrodelne prireditve ŠKOFIJSKI KLIC DOBROTE pod sloganom DOBRO IZ VSAKEGA SRCA.«

Tako sta začela dobrodelni Škofijski klic dobrote v športni dvorani ŠIC Ljutomer, moderatorja prireditve Marja Dolamič in Branko Hrga. Res, v nadaljevanju se je odvijal čudovit program pesmi, glasbe, besed. V programu se je predstavilo 11 skupin in posameznikov iz 8 ŽK dekanije Ljutomer in po ena skupina iz dekanije Murska Sobota in Lendava. Navzoče so pozdravili predsednik ŽK Ljutomer g. Goran Merica, županja občine Ljutomer mag. Olga Karba in generalni vikar g. Alojz Kozar zaradi odsotnosti škofa dr. Petra Štumpfa.

Vsi obiskovalci so dobili srca iz papirja, ki smo jih izdelovale sodelavke Karitas in učenci OŠ Cvetka Golarja z napisom gesla tedna Karitas in idejo, kaj lahko dobrega pride iz našega srca: prijazna beseda, topel objem, spoštljiv odnos, pesem, mir, molitev, kos kruha...

Zahvalo organizatorju sta izrazila predsednik ŠK g. Jože Hozjan in mag. Mateja Štefanec Vaupotič, vodja podružnične šole Cvetko Golar. Prav za dodatne programe učencev te šole so obiskovalci namenili svoj prostovoljni dar. Zbrali smo 2081 €, vendar smo zraven dali še iz župnijske Karitas, tako da smo šoli nakazali 2500 €.

Člani ŽK in ŽPS so pripravili tudi bogato pogostitev in druženje za vse obiskovalce. Tudi ob druženju smo poklonili drug drugemu del svojega srca, saj kdor ima odprto srce lahko vedno nekaj da. Duhovno bogatejši in prepričani, da je dobro delati dobro, smo se razšli na svoje domove.

Marija Pušenjak, tajnica ŽK Ljutomer
Foto: Nuša Novak



Več v Kultura in izobraževanje