V 6. krogu PKL zmagali obe ljutomerski ekipi

Do zmag so prišli košarkarji KK Lotmerk, KK Sistemorg Beltinci in KD Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 5. december 2019 ob 10:13
Andrej Copot je Lendavčanom natresel 28 točk

Andrej Copot je Lendavčanom natresel 28 točk

V 6. krogu Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige so do zmag prišli košarkarji KK Lotmerk, KK Sistemorg Beltinci in KD Ljutomer, toda vsi so se morali za to boriti vseh 40 (Beltinci celo 45) minut.

ŠD Murska Sobota 70 : 79 KK Lotmerk
Žilavec 20, Zver 17, Jablanovec 10; Berce 21, Topolnik 17, Godec 15
9:17, 22.15, 19:18, 20:29

V predzadnjem kolu jesenskega dela sta se v Murski Soboti pomerila KK Lotmerk in ŠD Murska Sobota. Obe ekipi sta imeli kar dobro podporo s tribun. Tekmo so bolje začeli gostje in na krilih Berceja povedli z 11:2. Priključek s Prleki je pri domačih v prvi četrtini držal le Radonjič, domači so le to izgubili s 17:9. V drugi četrtini so Sobočanci pričeli s consko obrambo, kar je Ljutomerčanom povzročalo veliko težav. Razigral se je Žilavec in ob polčasu je bila prednost gostov le še točka.

Tretjo četrtino so bolje začeli gostje, a so se domači hitro priključili. Gostje so začeli s presingom po celem igrišču in domači so izgubili nekaj žog na prenosu. Kljub temu je bil rezultat ob koncu tretje četrtine poravnan na 50. V zadnji četrtini sta se ekipi strelsko zelo razigrali. Pri domačih se je prebudil Zver, pri gostih pa je bil za Sobočance nerešljiva uganka Godec, ki je zadeval mete za tri. Do polovice zadnje četrtine je bil rezultat poravnan, na kar so se gostje z dvema protinapadoma in trojko odlepili in razliko obdržali do konca.

KK Sistemorg Beltinci 79 : 75 ŠD Tropicano Bistrica
18:19, 22:16, 11:19, 17:14, 11:7
Novak 28, Ferčak 12, Bojnec 11; Trstenjak 24, Laci B. 18, Vertič 12

Košarkarji iz Beltincev so svojo novembrsko turnejo 8 tekem v 2 ligah zaključili v soboto, 30.11.2019 v doma proti ekipi Tropicana iz Bistrice. Pred tekmo se je na domači klopi zopet zbralo 6 brezvoljnih, poškodovanih, nemotiviranih igralcev (tekma proti Ptuju en dan prej je očitno pobrala vso voljo), Lebar je nato prišel 1 minuto pred začetkom, ker je mislil, da je tekma pozneje. Tudi pri gostih slika ni bila najboljša, je pa bilo število igralcev večje kot pri domačih. Zanimivo - VIP klop je bila polna že pred tekmo!

Run&gun se je lahko začel, s tem, da pri domačih ni bilo ne teka, ne streliva za zadevanje, kar so gostje s pridom izkoristili in do polovice prve četrtine povedli z rezultatom 17:6. Domači so morali vzeti minuto odmora in menjati 2 igralca, da sta se 2 vsaj malo odpočila. Takrat so zaigrali boljše in do konca četrtine skoraj ujeli goste, ki so potem zadeli samo še enkrat (rezultat 1. četrtine 18:19). V drugi četrtini podobna slika, s tem, da so Beltinčani goste prehiteli in si do polčasa nabrali prednost 5 točk (40:35).

Drugi polčas se prične in vse se obrne nasprotno od načrtov domače ekipe. Gostje zadevajo, domačini pa nič (še večino zicerjev ne) in ob koncu 3. četrtine kaže semafor zopet na prednost gostov (51:54). V zadnji četrtini se boj nadaljuje in očitno vsaka ekipa igra svojo tekmo. Gostje zadevajo in se trudijo, domači ne zadevajo in se ne trudijo. Tri minute do konca gostje povedejo za 11 točk (53:64) in zdi se, da je tekma odločena. Domačini vzamejo minuto odmora, menjajo 2 igralca ter vložijo vse moči v povratek. Začnejo igrati obrambo in končno nekaj zadenejo ter goste skoraj ujamejo. Pri rezultatu 66:68 (10 sekund do konca) ima Trstenjak 2 prosta meta za zmago. Ker je oba zgrešil, domači poberejo skok in se hitro preselijo v napad. Met so zgrešili, vendar je Kukel pobral žogo v napadu in v zadnji sekundi zadel za izenačenje.

Sledil je podaljšek, kjer pa so domači na koncu vseeno zmagali z veliko sreče in predvsem na izkušnje.

KK Lindau Lendava 63 : 67 KD Ljutomer
18:21, 13:15, 24:12, 8:19
Frančič 29, Zrna 11; Copot A. 28, Granfola 11

Moštvo KD Ljutomera je prišlo v Lendavo odločeno, da bodo presenetili domačine in z agresivno igro onemogočili nekoliko starejše nasprotnike. V prvi četrtini je bila igra enakovredna, na obeh straneh sta padli po dve trojki, nekoliko odločnejši gostje so tako četrtino odločili v svojo korist s tremi točkami prednosti. V začetku druge četrtine so gostje povedli z 10 točkami, toda domači so pred polčasom zadeli nekajkrat zapored in znižali zaostanek, ki je bil ob polčasu 5 točk.

Po dogovoru v slačilnici so Lendavčani zbrali svoje vrste in z natančno in dobro igro rezultat spreobrnili v svojo korist ter povedli pred zadnjim delom tekme za 7 točk. Izgledalo je, kot da bo potek tekme šel v korist domačinom, toda zgodila se je »črna nedelja«, nekaj slabih minut (celo četrtino so dosegli le 8 točk), ki so jih Prleki s pridom izkoristili in v napeti končnici zmagali s 4 točkami prednosti. V igri je bil tudi podaljšek v zadnji minuti, toda v napadu domačih je nasprotna ekipa žogo prestregla ter na drugi strani le potrdila svojo zasluženo zmago.



Več v Šport