Park na slikah

18 udeležencev likovne kolonije razstavlja

Filip Matko, četrtek, 6. januar 2011 ob 22:32
Likovnice

Likovnice

V predprostoru grajske dvorane murskosoboškega gradu je bila 6. januarja ob 19. uri otvoritev likovne razstave slikarjev z obeh bregov reke Mure. Razstavljena dela so naslikali  udeleženci likovne kolonije 16. oktobra lani, ko je kolonijo pod naslovom »Soboški park« organizirala in izvedla murskosoboška Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. S tem se je izpolnila obljuba koordinatorja Območne izpostave, Geze Kišfalvija, ki je razstavo nastalih del obljubil za december 2010 ali januar 2011!

Na sam dan izvedbe kolonije je bilo udeležencev 14, ki sta se jim pozneje s svojimi deli priključili še Majda Kuhar iz Puconec in Jožica Benko iz Domanjševec. Tako je tokrat razstavljavcev 16. Večina ljubiteljev slikanja je prišla iz murskosoboškega Likovnega društva »Mavrica« (Danila Krpič, Miranda Kozic, Ivanka Lehner, Marija Pavlič, Rozalija Sraka, Jasna Brunskole, Marija Ratnik, Magda Glažar in Slavica Zver), dve udeleženki iz Likovne sekcije »Mozaik« pri Društvu upokojencev Murska Sobota (Marija Makovecki in Elizabeta Tibaut), ter po en udeleženec iz soboškega LIKOS-a (prof. Vlado Sagadin), Likovne sekcije »Silvo Prelog« pri Kulturnem društvu »Ivan Kaučič« v Ljutomeru (Bohumil Ripak) ter iz gornjeradgonskega likovnega društva Lipe Juhart. Mentor na likovni koloniji je bil akademski slikar Mirko Rajnar, ki pod naslovom »Megla kot stanje duha« svoja dela prav v tem času razstavlja v Galeriji Muzej v Lendavi.

Na otvoritvi razstave, ki bo v predprostoru soboške grajske dvorane na ogled do konca januarja, je večini navzočih udeležencev kolonije spregovoril kot organizator Geza Kišfalvi. Izrazil je zadovoljstvo z uspešnostjo kolonije, ob tem pa povedal, da so zelo zadovoljni bili tudi udeleženci. Izmed teh se je k besedi oglasil prof. Vlado Sagadin, ki je v svojem besednem sporočilu spomnil na čudoviti jesenski dan izvedbe kolonije ter občinstvo kot umetnostni zgodovinar po strokovni plati pozval k ogledu nastalih 24 del.


Več v Kultura in izobraževanje