Odprli razstavo Plakat miru in podelili nagrade

V galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru je potekala razstava in podelitev nagrad likovnega natečaja Plakat miru 2019. Letos na temo Pot miru.

Anja Pušenjak, sobota, 7. december 2019 ob 13:51
Razstava Plakat miru in podelitev nagrad

Razstava Plakat miru in podelitev nagrad

"Mir je pomembna vrednota in mi pomeni zelo veliko. Če sem miren, gledam na svet drugače." Te misli in še mnoge druge so danes odmevale v galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru, kjer je potekala razstava in podelitev nagrad likovnega natečaja Plakat miru 2019. Letos na temo Pot miru.

Tudi letos si lahko ogledate izvirna dela osnovnošolcev iz OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Križevci pri Ljutomeru, OŠ Stročja vas, OŠ Janeza Kuharja Razkrižje, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, OŠ Mala Nedelja in iz OŠ Sveti Tomaž.

Lions Klub Ljutomer je skupaj z Leo klubom Ljutomer pripravil kratek program s podelitvijo nagrad.

Prvo mesto je po izboru žirije letos dosegel Alen Pukšič (OŠ Janeza Kuharja Razkrižje), drugo mesto Filip Trstenjak (OŠ Ivana Cankarja Ljutomer), tretje pa Eva Košti (OŠ Mala Nedelja).

Nagrade sta sodelujočim in zmagovalnim učencem podelili predsednica Lions Kluba Ljutomer, Vesna Laissani in koordinatorica Plakata Miru za Slovenijo, Darja Delavec.

Obiskovalce, tako učence, kot mentorje in ravnatelje osnovnih šol sta pozdravila tudi župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič in podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler.



Več v Kultura in izobraževanje