Z otrokom v avtu krepko pijan divjal pred policisti in zapeljal s ceste

Policista sta se zapeljala za vozilom, ter ga zaustavljala z zvočnimi in svetlobnimi znaki na vozilu. Zaradi neprilagojene hitrosti je voznik zapeljal s ceste na njivo. V času nesreče je bil v vozilu tudi 6-letni otrok.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. december 2019 ob 13:54
Policija

Policija

V sklopu akcije Slovenija piha 0,0 je bil v noči iz 7. na 8.12.2019 na območju PU Murska Sobota izveden poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Odrejenih je bilo 145 preizkusov alkoholiziranosti, pri 5 je bilo ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola in en primer odklona alkotesta. Najvišja ugotovljena koncentracija alkohola je bila 1,15 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Voznika s kar 1,15 in 1,12 mg/l alkohola

Policisti Policijske postaje Lendava so minulo soboto, okrog polnoči med kontrolo cestnega prometa izven naselja Melinci zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa na znake policistov ni zaustavil in z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo. Policista sta se zapeljala za vozilom, ter ga zaustavljala z zvočnimi in svetlobnimi znaki na vozilu. Zaradi neprilagojene hitrosti je voznik zapeljal s ceste na njivo. V času nesreče je bil v vozilu tudi 6-letni otrok. Povzročitelj prometne nesreče je opravil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,15 mg/l alkohola. V prometni nesreči ni bilo telesnih poškodb. Zoper 40-letnega voznika je bilo odrejeno pridržanje, podana bo kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Obveščen bo CSD.

Minulo soboto, malo po polnoči pa je voznik osebnega avtomobila v naselju Filovci v križišču zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kovinsko ograjo obdano z živo mejo. Po trčenju je z vožnjo nadaljeval in čez nekaj časa zapeljal na njivo. Povzročitelj prometne nesreče je opravil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,12 mg/l alkohola. Voznik ni bil telesno poškodovan. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Vsem voznikom policisti svetujejo, da vozijo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločijo za vožnjo v cestnem prometu, ampak naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabijo javna prevozna sredstva. Vozniki dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov. Policisti PU Murska Sobota bodo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje.



Več v Črna kronika