Bisernoporočenca v DOSOR-ju

Franc in Frančiška Kšela slavita visoki zakonski jubilej

Filip Matko, petek, 7. januar 2011 ob 20:50
Jubilejna prstana

Jubilejna prstana

31. julija 1950 sta v cerkvi svete Magdalene na Kapeli sklenila zakonsko zvezo Franc in Frančiška Kšela, ki sedaj preživljata svoje tretje življenjsko obdobje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Ker jima zdravje ni dopuščalo udeležbe na slovesnem srečanju v domači cerkvi, Franc je v 85. letu in Frančiška v 83. letu, je bila slovesna maša za njun jubilej v petek, 7. januarja, kar v knjižnici DOSOR-ja.

Ob župniku domače cerkve svetega Cirila in Metoda, Janku Ivančiču, je kot gost prišel maševat Tone Hribernik, župnik cerkve svete Magdalene na Kapeli. Ta je v svojem uvodu poudaril trojni pomen tokratne jubilejne maše: božični čas, ki se še ni iztekel, obred na prvi petek v novem letu ter 60-letnico zakonske zveze zakoncev Kšela. K maši so se zbrali stanovalke in stanovalci doma, številni gostje in svojci jubilantov. Sin Ervin ter vnuk Tomaž s pravnukoma Juretom in Žigo. Za pričo jubilantoma sta bila zakonca Antonija in Franc Stanek, ki sta tudi stanovalca DOSOR-ja. Tudi 85-letni Franc Stanek je bil priča istima zakoncema že leta 1950, Stanekova pa sta svojo biserno poroko slavila pred dvema letoma.

Med slovesnim obredom sta si zakonca Kšela po 60-letih skupnega življenja v zakonu še enkrat obljubila zvestobo ter izmenjala bisernoporočna prstana. Sledile so številne čestitke slavljencema, v imenu stanovalcev in zaposlenih v DOSOR-ju pa je sledila še jubilejna torta za vse prisotne.


Več v Družabno