Sta ropa pošt v Veržeju in Trnovski vasi morebiti povezana?

Na PU Maribor bodo v petek pojasnili preiskavo dveh kaznivih dejanj ropa, ki sta bila izvršena v poslovalnici pošte v Trnovski vasi in Veržeju

Prlekija-on.net, četrtek, 19. december 2019 ob 17:40
Rop pošte v Veržeju

Rop pošte v Veržeju

Iz PU Maribor so sporočili, da bodo v petek, 20. decembra, na novinarski konferenci v prostorih PU Maribor, pojasnili preiskavo dveh kaznivih dejanj ropa, ki sta bila izvršena v poslovalnici pošte v Trnovski vasi in Veržeju. Iz tega gre sklepati, da so znane nove podrobnosti oz. sta ropa bila preiskana, morebiti pa med njima obstaja povezava oz. gre celo za istega storilca.

Rop pošte se je v Veržeju zgodil 20. novembra, takrat je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec, ki je bil oblečen v jakno maskirne barve s kapuco, hlače sive barve in obut v črne čevlje vstopil v prostore pošte. Tam je uslužbenki zagrozil s pištolo in zahteval denar. Uslužbenka mu je izročila denar, nakar je s kraja pobegnil. Izdali so tudi fotorobota storilca.

Rop poštne poslovalnice v Trnovski vasi pa se je zgodil 12. decembra, ko je neznani oboroženi storilec oropal poslovalnico in po dejanju pobegnil neznano kam. Iz PU Maribor so takrat sporočili, da so prijeli in pridržali eno osebo. Potekala je intenzivna kriminalistična preiskava, zaradi česar so pojasnili, da bodo več informacij lahko posredovali v prihodnjih dneh.



Več v Črna kronika