Razstava risb in fotografij na temo Reja prašičev v Prlekiji

Razstave na Antonovanju na Kogu

Milan Belec, sobota, 15. januar 2011 ob 14:15
Nandek in fotografije prašičev

Nandek in fotografije prašičev

Društvo prašičerejcev Ormož je v okviru Antonovanja na Kogu organiziralo tretjo Razstavo risb in fotografij na temo Reja prašičev v Prlekiji. Sodelovalo je veliko otrok in mladine, kateri so poslali na razstavo različna dela na omenjeno temo. Strokovna komisija je dela ocenila in nagradila najboljše.

Zanimivo je pogledati koliko domišljije so uporabili mladi ustvarjalci. Ob podelitvi priznanj so otrokom kar zažarela lica. Izrečena je bila misel, da bodo ti otroci vsaj poznali prašiča, saj problematika v kmetijstvu napoveduje, da bo tudi ta pomembna panoga uničena. Künštni Prleki so zaigrali pesem Na kolinah, ta Grnjakova pesem je gotova najbolj povezana s praznikom kateremu dajejo pomen na prireditvah na Kogu.

Posebno zanimivo je bilo nadaljevanje saj so organizirali okroglo mizo in prikaz domačina Rajka Topolovca. Garažni inovator in pisatelj je navdušil prisotne. Njegove knjige Pot do kruha, Kraj prišlekov, Vse je za povedati so izpoved bogatih doživetij doma in po svetu. Inovacije kot je prva motorna kosilnica v negdanji Jugoslaviji, letalo narejeno v garaži in še veliko drugih izjemnih inovacij. Za inovacije je prejel mnoga mednarodna priznanja. Debata je pokazala, da se bogastvo uma skriva v malih preprostih ljudeh. Ljudje, domačini z Bolfenka so zaznamovali kraj in dali le temu veljavo


Več v Kultura in izobraževanje