Aleksandra Pivec: Prelomen dan. Ne samo za stranko, temveč za vso slovensko politiko, za vse Slovenke in Slovence.

Pivčeva se bo zavzemala za takojšnje ukrepe tako za starejše kot za mlajšo in srednjo generacijo, ob doseganju in izpolnjevanju teh ciljev pa računa na skupno delo in podporo vseh v stranki

Prlekija-on.net, nedelja, 19. januar 2020 ob 09:231
Aleksandra Pivec

Aleksandra Pivec

Kot je znano, je v soboto na kongresu stranke DeSUS, večino glasov delegatov prejela ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec ter tako prevzela vodenje stranke, katero je pred tem 15 let vodil Karl Erjavec. Pivčeva je že v soboto po zmagi, med drugim povedala, da je to simbolična menjava, da lahko vodstvo prevzame nova generacija ter menjavo na čelu stranke označila kot pomemben dogodek ne le za DeSUS, temveč za vso slovensko politiko, saj odgovornost za vodenje te države po njenih besedah prehaja na novo generacijo politikov, ki bodo z drugačnimi praksami skušali iskati odgovore na največje izzive, ki čakajo prihodnje generacije.

Te besede je ponovila tudi v nedeljo, ko se je zahvalila vsem za podporo preko svoje Facebook strani ter dodala: "Čaka nas ogromno dela. Pri tem bomo izhajali iz izkušenj, dobrih in slabih, ki jih je ta stranka doživela na svoji življenjski poti. Pomembno bo znanje in izkušnje vsakega od nas. Pozabimo na stare zamere, morda kakšno v čustvenem trenutku izrečeno besedo. Želim, da od tega trenutka naprej delujemo kot ekipa. Morda občasno z različnimi pogledi, a s skupnim ciljem."

Takojšnji ukrepi tako za starejše kot za mlajšo in srednjo generacijo

"Demografski trendi, po katerih se bo v Sloveniji v naslednjih letih večal delež starejših, od nas terjajo takošnje in hitre ukrepe. Ne smemo dopustiti, da bi se nove in nove generacije starejših ljudi soočale s socialno izključenostjo in tveganjem za revščino. Dostojna starost za vse mora biti ena največjih vrednot naše družbe. Pri tem pa nikakor ne bomo pozabili na mlajšo in srednjo generacijo, ki ju pestijo izzivi pomanjkanja kvalitetnih delovnih mest, pomanjkanje stanovanj, izseljevanje mladih, vse večja izčrpanost," je že zapisala, ob doseganju in izpolnjevanju teh ciljev pa računa na skupno delo in podporo vseh v stranki: "Pri zasledovanju tega cilja v stranki Desus ne bomo več pristajali na kompromise. Ne bomo sklepali zavezništev brez jasno opredeljenih konkretnih ukrepov za izboljšanje položaja starejših. Naša naloga, vseh nas, dragi prijatelji, člani Desus-a bo, da v naslednjih mesecih in letih strnemo vse naše znanje in izkušnje, da nam ne bo več treba trepetati ali bomo dosegli prag parlamenta, da nam ne bo potrebno več sklepati kompromisov z drugimi strankami, temveč bomo sami sestavili vlado in zagotovili boljše življenje starejšim, njihovim otrokom in vnukom."

Celoten zapis si lahko preberete spodaj.

Včeraj je bil prelomen dan. Ne samo za stranko Desus, temveč za vso slovensko politiko, za vse Slovenke in Slovence....

Objavil/a Aleksandra Pivec dne Sobota, 18. januar 2020


Več v Politika